Monday, May 30, 2005

What's the deal met Kärt Pärt (8) - Mysterieuze Piano Man geïdentificeerd ?

Didi Bota heeft misschien het mysterie van de in Kent aangespoelde Piano Man opgelost. Hij heeft in Tsjechië een KK opgesnord, ene Klaudius Kryspin, die ervan overtuigd is dat de Piano Man zijn jeugdvriend is.

Het zou dus gaan om de Tsjech Tomas Strnad. Eerder bleken berichten als zou de Piano Man een Fransman zijn uit Nice of een Nederlander gelukkig kwakkels. Toch geen Fransman ? Toch geen ordinaire Kees ?

De getraumatiseerde Strnad heeft na zeven weken nog steeds niets gezegd, maar heeft wel virtuoze pianoconcerto's gespeeld. Strnad had een personnage kunnen zijn in de film One flew over the coockoo's nest van zijn landgenoot Milos Forman. Volgens Emeric Ellis-Bextor zijn diverse filmregisseurs geïnteresseerd in dit verhaal. Zolang Steven Spielberg er maar geen film over maakt met fuckin' Tom Hanks.

En wat betekenen dan die initialen SM op zijn das ? Volgens Didi Bota zou de S staan voor zijn naam - Strnad - en de M van zijn grote idool Mozart, die jarenlang in Praag heeft gewoond. Maar zeker is dit niet. Het zou ook kunnen de M zijn van Milan, van de Tsjechische schrijver Milan Kundera.

3 Comments:

Blogger Barry81 said...

Ik heb een andere theorie voor het mysterie van de "Das van de Piano Man". Volgens mij is dit een relatiegeschenk van muzikale duizendpoot Serge siMonart aan de momenteel erg zwijgzame muzikant. Ook over hoe het allemaal zover is kunnen komen heb ik een theorietje ontwikkeld, op basis van geruchten in de wandelgangen. Aan HiS om de geloofwaardigheid ervan te testen. Het gaat als volgt: Serge Simonart is een notoire bijklusser, dat is bekend. Naast theedrinken met David Bowie, leent hij zo bijvoorbeeld ook zijn kennersoor aan Eurosong jury's. Ik heb gehoord dat onze nationale trots van de rockjournalistiek zo ook een column genaamd "Serge's Proms" zou hebben in een wat obscuur Oosteuropees muziekblad. In zijn opiniestukken zou Simonart een "geslaagde mix van pop/rock en klassiek" bespreken. De Piano Man, een gevoelige ziel, zou ten onder gegaan zijn aan een wekenlange onderdompeling in Simonart's onverdunde vitriool. Om de wonden enigzins te verzachten zou SS de arme man één van zijn lievelingsdassen cadeau hebben gedaan, een geste die hij niet zomaar elke ster gunt. Van dan af lopen de versies van de "feiten" (zoals ik ze vernam) uiteen. Eén relaas vertelt dat de Piano Man het musiceren zou hebben opgegeven, daarmee de niet-aflatende raadgevingen uit de columns van SS opvolgend. Hij zou als matroos op een olietanker zijn gaan werken en in zee gesukkeld zijn voor de kusten van het Verenigd Koninkrijk. Een ander scenario (dat credibiliteit verleent aan de stelling van HiS) stelt dat de man in de Moldau zou gesukkeld zijn in de Tsjechische hoofdstad, dat hij werd opgepikt door een binnenschipper die hem in Hamburg zou afzetten. Dan kon hij doorreizen naar Bremen om daar 'Stadtsmusikant' te worden. Onderweg moet echter één en ander misgelopen zijn, waardoor de Piano Man via de Deutsche Bucht uiteindelijk in de Noordzee terecht is gekomen. Van dan af doen de wildste geruchten de ronde: de man zou meegevaren zijn in een uit de kluiten gewassen rubberboot vol Zweedse designer drugs op weg naar Nederland. Of hij zou gered zijn door een school verdwaalde dolfijnachtigen. Er zou zich ook een ooggetuige gemeld hebben die een man over het water zou hebben zien wandelen. Hij zou de Piano Man ook formeel hebben herkend aan zijn das. Nu goed, in die Deutsche Bucht lijktt de geschiedenis van de "Ongelooflijke Reis van de Piano Man" voorlopig te stoppen. We blijven echter onze antennes uitsteken en doen daarvoor verder een beroep op een bevriende radio-amateur.

3:36 PM  
Blogger Barry81 said...

In de marge van dit nieuwtje: goed nieuws! Guy Verhofstadt vindt dat, ondanks de nederlaag van het OUI-kamp in Frankrijk, toch nog alle andere lidstaten zich moeten kunnen uitspreken over de Europese Grondwet. Behalve de Belgen dan, zal ie bedoelen...

6:07 PM  
Blogger Shamrockske said...

DIDI BOTA IS EEN CHARLATAN!!!!!!!!!!!

Mysterieuze pianoman is geen Tsjech

De identiteit van de mysterieuze pianoman blijft een geheim. Eerdere berichten dat de man de Tsjechische muzikant Thomas Strnad zou zijn, kloppen niet. Een jeugdvriend dacht de identiteit van de pianoman te kunnen bewijzen aan de hand van een oude foto, maar de echte Thomas Strnad heeft zich gisteren gemeld bij de Tsjechische televisie. De onbekende, schuchtere pianoman werd op 7 april doorweekt aangetroffen op een Brits strand. Sindsdien zei hij nog geen woord.
(C) HNB

9:07 AM  

Post a Comment

<< Home