Friday, May 27, 2005

Ontmasker de charlatan met Sammy Trouvé (7) - Nederlandse lustkapper weer op pad

Inwoonsters van de wijk Emmerhout in het Nederlandse Emmen lopen kans lastig te worden gevallen door een fake kapper. De louche kapper probeert vrouwen met lang haar te strikken voor een knipbeurt om zijn lusten bot te kunnen vieren.

De lustkapper, zoals hij in de volksmond genoemd wordt, stopt briefjes onder ruitenwissers en gaat van deur tot deur om vrouwen met lang haar over te halen zich te laten knippen. Hij doet zich daarbij voor als medewerker van een kapsalon.

De man, een voormalige trucker, is volgens de politie al sinds 1995 actief maar kan niet aangepakt worden omdat hij geen strafbare feiten pleegt. De politie van Emmerhout raadt vrouwen wel stellig af zich te laten knippen door de charlatan omdat hij op zijn zachtst gezegd geen haute coiffure aflevert, maar integendeel de kapsels van zijn slachtoffers steevast naar de bliksem helpt.

Dit bizarre verhaal vertoont opvallende gelijkenissen met een fake kapper in België die er jarenlang in geslaagd is zich als hofkapper van Koningin Fabiola te handhaven. Ook in dit geval kon de charlatan geen strafbare feiten aangerekend worden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home