Monday, May 23, 2005

Film met Emeric Ellis-Bextor (31) - Palm Dog Award

Onder het motto Dogito ergo sum vallen ook honden in de prijzen in Cannes. En ze hebben een eigen jury, met een eigen voorzitter: Harry. De Palm Dog Award is de hoogste onderscheiding voor filmhonden. Harry zelf heeft de Palm Dog Trofee uit het zand van het strand van Cannes opgegraven.

Jurylid James Christopher - jawel, een JC ! - wist te vertellen dat de keuze verdomd moeilijk was.

"This has been an extremely difficult year for all of us, emotionally as well as everything else". "We had a serious argument about whether the Palm Dog could have been stolen by a lemming at one stage." Hij refereerde naar de film "Lemming," , waarin een lemming geklemd raakt in de buizen onder de afvoer van een keukenwasbak.

Uiteindelijk ging de prijs naar een kleine zwart-witte Mongoolse herdershond zonder naam. De winnaar speelde in de Mongoolse film "The Cave of the Yellow Dog". De winnaar stuurde niet zijn kat, maar liet de trofee ophalen door de Duitser Wolfram Skowronnek Schaer. Schaer zal zijn best doen om de trofee bij de hond in Mongolië te krijgen.

Een ander jurylid, Hamish McAlpine beschuldigde Palm Dog host Toby Rose van manipulatie. Rose lobbyde bij de jury om zijn eigen hond Mutley de trofee toe te kennen.

Eervolle vermeldingen gingen naar een West Highland terrier in "Greyfriars Bobby," en de honden in competitiefilms "Broken Flowers" en "Don't Come Knocking."

Hund i snor wenst de Mongoolse herdershond proficiat met zijn Palm Dog Award en veel succes in zijn verdere carrière.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home