Thursday, February 24, 2005

Ontmasker de charlatan met Sammy Trouvé (4) - Frans minister riant behuisd

Ditmaal duikt Sammy Trouvé weer in het uitgebreid lijstje van Franse charlatans.

Hund i snor
Sammy, c'est qui maintenant ?

Sammy Trouvé
Het gaat om Hervé Gaymard, Frans minister van Financiën. De man betrekt een appartement van 600 vierkante meter in de buurt van de Champs Elysées. Akkoord, de man heeft acht kinderen, maar 600 vierkante meter is lichtjes overdreven, tenzij zijn kinderen allen reuzen zouden zijn. De maandelijkse huurprijs van dat stulpje bedraagt 14.000 euro, bijna een ministerssalaris.

Gaymard verdedigde zich als volgt : "Wanneer je 120 uur per week werkt, heb je geen tijd om zelf een appartement te zoeken". Maar dit klopt niet. Een snelle berekening leert dat er dan nog steeds 48 uur overblijven om een appartement te zoeken. De man heeft ondertussen de sleutels van dat appartement moeten inleveren en zal moeten verkassen naar een kleiner optrekje van maximaal 240 vierkante meter ( 80 + 20 voor elk kind ).

Gaymard is naar verluidt oogappel van Chirac, ook bekend als een eersteklas affairist. Gaymard kreeg onlangs zelfs de prijs van "politiek talent van het jaar". Wellicht staat politiek talent in Frankrijk gelijk aan "talent voor charlatannerie".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home