Tuesday, February 22, 2005

My Kingdom for a Hund met Pupi (7) - Dognappers van poedel vrijgesproken

Pupi Mastroianni heeft een artikel gelezen in De Morgen over een zeer bizar proces in Schaarbeek. Shamrockske, ik weet niet of dat ook in Het Laatste Nieuws stond ...

Pupi Mastroianni
Het ging om de ontvoering van een poedel, Poupouken. Zijn baasje was Yvonne Jacobs. Poupouken werd op een avond in december 1999 brutaal gedognapt door een man met een pruik, een snor en een dikke bril.

Enkele dagen na de ontvoering werd Poupouken dood aangetroffen in de leegstaande kazerne op het Daillyplein. Uit de lijkschouwing bleek dat de ontvoerders hem een slag op de kop hebben gegeven.

Vijf maanden na de feiten kwam de waarheid aan het licht. De Tunesiër Edine Chams Djeridi bleek een ontvoering van een dagbladhandelaar te hebben voorbereid met de dognapping van het onfortuinlijke Poupouken. Dat was gebeurd in opdracht van Gerard S., commissaris bij de gerechtelijke politie van Brussel. S. was een oude klant van Yvonne Jacobs, toen die nog prostituée was in de Noordwijk. De Tunesiër Dejeribi staat binnenkort terecht voor de moord op de dagbladhandelaar Ibork. Gerard S. blijft in de zaak van de dognapping en brutale moord van Poupouken buiten schot.

"Voor mijn Poupouken is er geen justitie", huilt Yvonne Jacobs. Yvonne vond echter troost bij Charly, haar nieuwe schoothond. Charly is een maltezer.

Volgens Esther Dex is er geen precedent inzake rechtspraak omtrent dognapping en moord op een hond. Yvonne Jacobs kan dus niet in beroep gaan en staat juridisch machteloos. Alwie andere gevallen van dognapping zou kennen, gelieve mij op de hoogte te brengen. Pupi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home