Tuesday, February 22, 2005

Ontmasker de charlatan met Sammy Trouvé (1) - Alfred Sirven

Sammy Trouvé
De eerste charlatan is zoals reeds gezegd een Fransman. Alfred Sirven was een charlatan en sjoemelaar hors catégorie. De man is dit jaar overleden.

Sirven was één van de 15 beklaagden die werden veroordeeld in de grootste zaak van geldverduistering in de Franse geschiedenis. Als directeur-generaal van petroleumgroep Elf-Aquitaine organiseerde hij een illegaal geldcircuit om politici om te kopen en partijen te financieren. In totaal ging het om een slordige 305 miljoen euro.
Sirven kreeg bij zijn arrestatie niet minder dan 1598 processen-verbaal aan zijn broek.

In 1997 was Sirven naar de Filippijnen gevlucht, waar hij een luxeleventje sleet temidden ontelbare villa's en limousines. In 2001 werd hij gevat door de Franse justitie.

Bij zijn proces in 2003 werd hij uiteindelijk veroordeeld tot 5 jaar gevangenis en een boete van een belachelijke 1 miljoen euro. Des cacahuètes. Naast Sirven raakten ook Elf-topman Loïk Le Floch-Prigent ( wat een louche naam überhaupt ) en ex-Frans minister van buitenlandse zaken Roland Dumas in opspraak.

Velen echter bleven buiten schot in de zaak-Sirven. Sirven had immers een adresboekje met 350 namen van toplui uit de economische, politieke, artistieke en vakbondswereld. Alfred, Fred voor de vrienden, had de Franse staat kunnen doen ontploffen. Hij heeft dit niet gedaan. Hij neemt vele geheimen mee in zijn graf. Ontelbare Franse charlatans slaakten bij zijn dood een zucht van verlichting. Ouf !

Dat is dan wel buiten Sammy Trouvé gerekend. Sammy Trouvé zal ze alsnog ontmaskeren, hahaha ! ( hoge schelle lach )

0 Comments:

Post a Comment

<< Home