Sunday, June 12, 2005

VLD Olé Ola (4) - Nieuwe carroussel

Nauwelijks enkele dagen na Karel De Gucht was het de beurt aan Patricia Ceysens om zich alweer op een gênante wijze in de belangstelling te hijsen.

Wat was er aan de hand ? Ceysens had de plannen van het Vlaams Parlement over de aankoop van enkele gebouwen, een fitnesszaal en een wijnkelder voorbarig in de openbaarheid gebracht. Jawel, voorbarig, omdat het dossier maar in een beginfase zat : het waren maar enkele voorstellen, die nader moesten worden onderzocht. Ceysens is een nestbevuilster, aldus Caroline Gennez en talloze andere parlementairen. Zo zag Ceysens het zelf natuurlijk niet. Zij had gewoon haar job gedaan. In plaats van extra gebouwen aan te kopen had Ceysens nogmaals het e-work gepromoot. Wat is er nu mis met zo een innovatief voorstel ? Juist, Patricia, een bank vooruit en terug minister !

Wat was er echt aan de hand ? Ceysens is al een jaar pissed omdat ze geen minister meer is. Bovendien botert het helemaal niet met Hendrik Daems, die in hetzelfde VLD-arrondissement opkomt en volgens Ceysens haar toekomst - the e-sky is voor Patricia the limit - dreigt te hypothekeren. Er waren plannen om in het Vlaams Parlement een wijnkelder in te richten, ter promotie van de Vlaamse wijnbouw, en in het bijzonder van de wijnbouw in het Hageland, de thuisbasis van, jawel, Rikkie Daems.

Enrico Daems, is zoals u weet, zelf een amateurwijnbouwer, en hij zou met die wijnkelder in het Vlaams parlement een grote nieuwe afzetmarkt vinden en zeker aan internationaal prestige winnen. Alle buitenlandse staatshoofden zouden dan officieel kennis maken met de exquise wijn van Richie. Bovendien mocht Rikiki Daems samen met Albert en Paola, Karel De Gucht en Dirk Sterckx naar China en werd la Ceysens alweer over het fraaie punthoofd gezien. Dat kon e-mama Ceysens helemaal niet verkroppen, en groen van jaloezie smeet ze de wijnkelder plannen van het Vlaams Parlement in de openbaarheid.

En hoe heeft De Gucht ondertussen het Harry Potter-incident en de noedelschotels van Wu Tang verteerd ? Slecht, zo blijkt. In de Wetstraat gonst het nu van speculaties over een VLD-carroussel. Het Laatste Nieuws berichtte over volgend scenario. De Gucht zou aan de dijk worden gezet. Mark Verwilghen krijgt zijn post. Fientje Moerman keert terug naar de federale regering en neemt de post van Verwilghen over. Dirk Van Mechelen schuift in de Vlaamse regering op naar de stoel van Moerman en Patricia Ceysens wordt opnieuw minister ! Als ultieme revanche op Henryk Daems ziet Ceysens dat natuurlijk wel zitten. Guy Verhofstadt zit momenteel in Toscane om dit scenario in detail uit te werken.

Kwakkels, zo bericht Bart Somers. Een carroussel brengt wel wat ambiance in de VLD, maar toch zou hier niets van aan zijn. Larie en apekool dus. Hund i snor kreeg via een insider echter het echte scenario te horen. Niet Verwilghen zou De Gucht opvolgen, maar VLD-nestor Karel Poma. Deze piste heeft heel wat voordelen. Poma is ook een Karel en ook van Oost-Vlaanderen. Poma is ondertussen 85 en voor hem hoeft het niet meer zo nodig. Hij zou dus geen haantjesgedrag meer tentoonspreiden. Bovendien is het ook maar voor maximum twee jaar, tot 2007. En daardoor zou ook de onderlinge jaloezie tussen de VLD-haantjes geneutraliseerd worden. Ideaal dus.

Er was evenwel één probleem met dit scenario : wie zou de huidige funkties van Karel Poma overnemen ? Want vergis je niet, Karel Poma is dan wel een tachtiger, maar een krasse knar met nog heel wat mandaten. Willy De Clerck ? Niet echt plausibel, de man is ondertussen ook al 79, maar houdt zich liever beschikbaar om binnen een jaar de post van Herman De Croo als Kamervoorzitter over te nemen.

Uiteindelijk heeft de fixer Verhofstadt in Toscane volgende verdeling uitgewerkt, een regeling waar iedereen zich kon in vinden.

- Lid van het disciplinair comité van het partijbureau van de VLD - dit mandaat gaat naar Patricia Ceysens
- Voorzitter van de Europese liberale en democratische krasse knarren (ELDKK) - dit mandaat gaat naar Rik Daems ( hoewel zelf niet in Oost-Vlaanderen wonend en duidelijk nog niet gepensioneerd )
- Voorzitter van de Raad voor Inspectie en Begeleiding van de niet-confessionele zedenleer - dit mandaat gaat naar Fientje Moerman
- Voorzitter van de Fanfare Sint-Cecilia van Sint-Martens-Latem - dit mandaat gaat naar Annemie Neyts
- Voorzitter van de Oudstrijders van Sint-Martens-Latem (telt twee leden) - dit mandaat gaat naar Mark Verwilghen
- Voorzitter van de Duivenbond van Sint-Martens-Latem - dit mandaat gaat naar Francis Vermeiren

Dus toch een carroussel bij de VLD. Het wordt daar nog ambiance. Olé! Ola!

3 Comments:

Blogger Barry81 said...

Olé! Ola! Avec Guy Verhofstadt le nouveau plombier est arrivé...

4:25 PM  
Blogger Koop said...

Ik vraag me al een tijdje af: wat is dat eigenlijk met die Hund en de VLD? Toegegeven, qua spicy and juicy nieuwtjes levert geen enkele partij meer grondstof dan de VLD, maar wat dan nog? Eerlijk gezegd had ik graag meer geweten over de beweegredenen achter de talloze VLD-posts. Heeft Hund een verleden bij de VLD/PVV? Is hij ne blauwe die het goed voor heeft met de partij, en het geklungel niet meer kan aanzien? Of is hij net ne fervente bestrijder van al wat blauw is? Enige verheldering is op zijn plaats.

2:44 PM  
Blogger Blogger said...

Koop, zoek er niet te veel achter.

Ik ga mijn politieke kleur niet bekennen. De wallpaper van Hund i Snor verraadt rood, groen of blauw.

Het is gewoon amusant om met die haantjes van de VLD de draak te steken.

7:07 PM  

Post a Comment

<< Home