Friday, February 25, 2005

Da Blog Musik met Shlomo Bernstein (4) - Jonge jazztalenten in Belgie

Er is heel wat jazztalent in België. Eerder op deze blog heb ik Jef Neve al bejubeld. Terwijl hij op amper 27-jarige leeftijd reeds aan de jazztop staat in België, zijn er nog een trits andere talentvolle jonge jazzmuzikanten.

Pascal Schumacher Quartet
De virtuoze vibrafonist Pascal Schumacher was gisteren te horen in de Witloof Bar van de Botanique met een uitstekend concert. Zijn kwartet bestaat uit Christophe Devisscher ( contrabas ), Teun Verbruggen ( drums ) en jawel, Jef Neve. Het wereldje is klein, want Teun Verbruggen zit ook in het Jef Neve Trio. Christophe Devisscher speelt onder andere ook in het Vantomme-Mahieu Quartet.
CD : Change of the moon ( 2004, Igloo )

Mahieu-Vantomme Quartet
De ook al virtuoze pianist Dominique Vantomme en de saxofonist Tom Mahieu tekenden vorig jaar voor één van de beste Belgische jazz-CD's. Met Christophe Devisscher op bas en Geert Roelofs op drums. Dit kwartet toert dit jaar in Italië, en er is maar één concert op Belgische bodem. Op 25 maart concerteren ze op de jazzzolder in Mechelen.
CD : Whatever ( 2004, De Werf )
Site : www.jazzzolder.be

Jef Neve Trio
Zie concertbespreking in Rataplan ( 1 februari op deze blog )
CD's : Blue saga ( 2003 ) en It's gone ( 2004 )
Concert : Botanique 28 april ( Witloofbar )
Site : www.users.skynet.be/Jefneve

Robin Verheyen Quartet
Zat in het voorprogramma van het Pascal Schumacher Quartet in de Witloofbar.
Zeer talentvolle jonge saxofonist die zich tegenwoordig laat begeleiden door enkele muzikanten uit Amsterdam. Het kwartet liet zich opmerken door verfrissende composities en een briljante cover van My funny valentine. Robin Verheyen speelt verder nog onder andere bij Pierre Van Dormael en de Brusselse pianiste Anne Wolf.
CD : voorzien voor 2006 ( De Werf )
Site : www.robinverheyen.be

Funk Sinatra
Deze Luikse groep zit in het voorprogramma van de Chris Joris Experience 17 maart in de Witloofbar. Funk Sinatra is een sextet bestaande uit muzikanten van verschillende horizon ( klassiek, rock, jazz, pop ) die live een bruisende cocktail improviseren zonder stylistische barrières. Folklore en humor zijn een essentieel element in hun muziek.

Andere jazz sites
www.jazzinbelgium.org
www.jazzmozaiek.be
www.jazzlabseries.be

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Idd. , ik heb enkele maanden geleden als voorprogramma van Brandford Marsalis het Pascale Schumacher Quartet gezien in Turnhout. mooi optreden. Op het einde van de set van Branford Marsalis, liet hij enkele Belgische muzikanten meespelen, nl. Jef Neve en Robin Verheyen. Een fantastische avond!

xtra link:
http://www.jazzforum.be

3:00 AM  

Post a Comment

<< Home