Thursday, January 20, 2005

Woody Allen schittert nog eens met Melinda and Melinda

Met Melinda and Melinda heeft Woody Allen zijn beste film in jaren afgeleverd. In zijn voorgaande films serveerde Woody Allen telkens slappe koffie. Blijkbaar heeft Allen onlangs een stevige injectie viagra gekregen. Zijn nieuwe film is geen slappe koffie maar een vers kopje Bresor! Allen heeft zijn flauwe geforceerde grappen grotendeels weggefilterd en heeft ook zichzelf uit het script weggecijferd. Melinda and Melinda is een typische romantische Allenfilm en Woody Allen zelf is echt wel te oud geworden om nog de romantische held te spelen.

Melinda and Melinda haalt het niveau van zijn grote films uit de jaren '80 en is zelfs zijn beste sinds Crimes and misdemeanors uit 1989. De film heeft een uitstekende jonge cast. Vooral de vrouwen komen sterk en sexy uit de hoek : ChloƩ Sevigny, de immer fris acterende Amanda Peet en de Australische rising star Radha Mitchell. Bij de mannen is een sleutelrol weggelegd voor Chiwetel Ejiofor, eveneens een rising star die tot nog toe vooral schitterde in Dirty Pretty Things van Stephen Frears.

De ravissante blondine Radha Mitchell steelt de show als Melinda in twee parallele verhaallijnen. Radha Mitchell is daarmee de nieuwste revelatie in de intussen indrukwekkende garde Australische klasse-actrices waaronder ook Nicole Kidman, Naomi Watts en Cate Blanchett.
Alle vier stuk voor stuk ( sorry voor de woordspeling ) schitterende actrices en prachtige vrouwen. Hund i snor roept hen dan ook uit tot de Australische Fab Four !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home