Monday, January 17, 2005

Tips from guru Vijay Gopalakrishnan (2)


If you treat the people around you with love and respect, they will never guess that you're trying to get them sacked.

Q&A
Een zeer goede vraag kwam van Barry81 betreffende de staffing van zijn viswinkel. Ik heb dit voorgelegd aan enkele confraters, namelijk aan Takashi Kurosawa, professor visserijeconomie aan de universiteit van Osaka, en aan Sly Weinstein, visboer uit Seattle.

Takashi Kurosawa, Osaka
De staffing van een viswinkel volgt de "wet van het getij". Is het vloed, dan zijn extra werknemers aangewezen. Is het eb, dan zijn minder werkkrachten aangewezen.
Pas wel op met de export van haaievinnen, want dat is aan reglementering onderworpen. Gelieve dit na te vragen bij het plaatselijk Ministerie van Vis.

Sly Weinstein, Seattle
In mijn viswinkel zet ik soms "temps". Dat zijn dus tijdelijke werkkrachten. Dit hangt niet zozeer af van het getij, dan wel van de vangst. Hoe meer vis je vangt, hoe meer vis je kan verkopen en dus hoe meer visverkopers er nodig zullen zijn.

Vijay Gopalakrishnan, Bangalore
Op het eerste zicht spreekt Sly Weinstein de bevindingen van Takashi Kurosawa tegen, nochtans is dit maar schijn. Kurosawa's "wet van het getij" houdt in feite hetvolgende in : als het vloed is, is er meer vis, dus meer visvangst, dus meer verkoop. Als het eb is, is er minder vis, dus minder visvangst en minder verkoop. Hopelijk zijn deze tips nuttig voor Barry81 bij de exploitatie van zijn viswinkel.



0 Comments:

Post a Comment

<< Home