Sunday, December 26, 2004

Een exclusieve vooruitblik op het BIFFF 2005

Focus : Thailand.
Het Aziatisch filmcontinent blijft intussen verder oprukken : na Hongkong, Japan en Zuid Korea, is nu ook Thailand goed om weg om, onder invloed van regisseurs als Nonzee Nimibutr en de Pang broertjes, één van de toonaangevende landen op Fantastisch filmgebied te worden. Het festival vertoont als bewijs van deze nieuwe dynamiek een half dozijn films.

Retrospectieve in Cinema Nova : hulde aan Centraal Europa.
Om de toetreding van enkele nieuwe landen tot de Europese Unie te vieren, huldigt de retrospectieve van de Nova enkele grote namen uit de fantastische Tsjechische en Poolse cinema : Woijciech Has, Pavel Juracek, Juraj Herz, Piotr Szulkin en Andrej Zulawski. Er is tevens een tentoonstelling van Poolse filmaffiches.

Op 19 en 20 maart : Japan, the new OAV.
De bruisende wereld van de Japanse animatie wordt tijdens het tweede festivalweekend in reepjes van 26 minuten gehakt met de vertoning van een selectie van de Beste Japanse animatieseries (OAV) van de jongste jaren op groot scherm in de Botanique. Bezoekers kunnen tegelijkertijd terecht op een markt waar DVD’s, manga’s, popjes, gadgets en spelletjes worden verkocht. Lange animatiefilms worden wel zoals steeds vertoond in de Passage 44.

EU-Japan 2005.
In het kader van het uitwisselingsjaar EU-Japan 2005, plaatste het Bifff ( zoals de laatste jaren reeds het geval ) een deel van zijn programma in het teken van het Land van de Rijzende Zon.

1 Comments:

Blogger Koop said...

dat BIFFF interesseert me maar matig, Hund. Maar mocht je info hebben over het Belgische festival van de Erotische Film, het BEF, laat dan maar weten.

11:00 AM  

Post a Comment

<< Home