Saturday, December 18, 2004

Ondertussen in de Sylvain Pletinckxstraat

Hoe zou het zijn met Hangende Kerstman Holger ?

Goedele, jij bent nog steeds in de Sylvain Pletinckxstraat in Itegem.
Hoe is de toestand daar ?

Goedele
Er troept hier steeds meer volk samen bij het huis van de familie Dewaele.
Holger hangt nog steeds aan de gevel, hij wordt nu verlicht door witte, rode en groene spots. Er is een gezellige sfeer. Serge Claus, u als nationaal onderhandelaar van Winterpret/Plaisirs d'hiver, hoe schat u de toestand in ?

Serge Claus
Veel valt er niet te onderhandelen op dit moment. Het is hier oog om oog, tand om tand. Er zijn diverse rechtszaken - excusez le mot - aanhangig gemaakt in deze Hangende Kerstman-saga. Anderzijds is het wel ambiance in de keet hier in de Pletinckxstraat. Eigenlijk moet ik met groot genoegen vaststellen dat deze situatie nog niet zo nefast is voor de Winterpret, wel integendeel. Wat ons betreft komt dit conflict dus als een geschenk uit de hemel.

Goedele
Er is inderdaad een batterij advocaten ingezet. We laten de advocaten elk even aan het woord.

Harold Malterfeyer, advocaat van Sven en Tamara
Wij hebben een procedure ingeleid tegen Dr. Rickenbacker, op grond van artikel 1382 BW, de onrechtmatige daad, wegens het mutileren van Hangende Kerstman Holger, en het schade toebrengen aan de gevel van de familie Dewaele door een plakkerige smurrie.

Walter M. Wittifick, advocaat van Dr. Rickenbacker
Dit raakt uiteraard kant noch wal. Holger is niet gemutileerd, maar wel vrijwillig gemuteerd. Bovendien hebben Sven en Tamara Dewaele zelf de intentie geuit om Holger nog verscheidene weken aan hun gevel te laten hangen. Dr. Rickenbacker heeft hen daarbij in feite geholpen.
Wij pleiten dus voor een fikse schadevergoeding wegens laster en eerroof.

Slobodan Schtroumpfic, advocaat van Lexus Smurf
Wij leiden een zaak in tegen Sven en Tamara wegens smaad aan de smurfen en wegens het oneigenlijk gebruik van de term smurf voor een Kerstman.

Puff Hu, tweede advocaat van Sven en Tamara
Integendeel, de smurfen zijn een vergeten populatie, die door Sven en Tamara weer in de aandacht werden gebracht. Zij delen dus onverhoopt het momentum van de Hangende Kerstmannen en willen door die rechtszaak alleen extra publiciteit. Opportunististen en profiteurs zijn het, die smurfen !

Takashi Mitsubishi, advocaat van Toyota
Wij dienen een klacht in tegen Smurf Lexus, wegens het stelen en belachelijk maken van de merknaam Lexus.

Dale Cooper, advocaat van Smurf Lexus
Lex is gewoon Latijn voor wet, dus iedereen kan zich van dat woord bedienen. Trouwens een smurf is geen produkt, dus kan hij geen merk zijn. Ik vrees dat die Japanners "lost in translation" zijn. Wat voor koffie is dit trouwens ? Bresor ? Damn good coffee !

Goedele
Genoeg over de juridische touwtrekkerij. In het feestgedruis hier is er één dissidente noot. Een betoger uit Heusden-Zolder die leuzen scandeert tegen Holger. We vroegen hem naar het waarom van deze eenmansaktie.

Man met Iron Maiden T-shirt
Holger, go home !! Al die poeha rond wat eigenlijk ? What's the deal ? Die Hangende Kerstmannen moeten gewoon hun ding doen en dat is hangen. Much ado about nothing! Holger met zijn flauwe zever over de "Hangende Kerstmannen rule". Iron Maiden rules, ja !!!

Goedele
Die man is duidelijk blijven steken in de jaren '80. Soit. Bij mij staan nu gelukkig enkele interessante mensen die een speciale betekenis geven aan dit gebeuren.

Helmut Zloty
Ik ben drummer bij de PAAHS, Polish Artists Against Hanging Santaclauses. Wij hebben een benefiet opgezet ten voordele van Holger en zijn maten. Mensen vergeten wel eens dat het voor Kerstmannen ook kerstperiode is, hé. Wij hebben een nieuwe Poolse versie opgenomen van 'Do they know it's Christmas'.

Vader Abraham
Ik ben hier op vraag van mijn platenmaatschappij. Zij vinden de tijd rijp om mijn single "Kerstfeest in Smurfenland" na 25 jaar terug in de hitlijsten te catapulteren. Je moet broodjes bakken als ze heet zijn, nietwaar ?

Ché Grootaers
Ik ben leider van het FBHKEWK, Front voor de Bevrijding van de Hangende Kerstmannen en de Eliminatie van Wansmakelijke Kitsch. Wij hebben een kartel gesloten met Gaia, en beramen een spektakulaire aktie voor het beëindigen van de slavernij van de Lichtende Bambi's en de Hangende Kerstmannen. Wij zullen tevens de wereld verlossen van alle wansmakelijke kitsch, door alle families met een Hangende Kerstman of Lichtende bambi te deporteren naar Nagorno-Karabach. Er staan reeds enkele C-130's klaar in Oostende, Deurne en Brussel om Vlaanderen van dit bedenkelijk plebs te zuiveren.

Serge Claus
The show must go on. Spektakel is altijd mooi meegenomen en ideaal voor de Winterpret. Ché, laat maar komen dat spektakel !

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Wij wensen Vader Abraham er op attent te maken dat zijn licensie voor Smurfenliederen in 1989 verliep. Zijn platenfirma hoort nog van ons!

Smurf Lexus via Dale Cooper

2:02 AM  

Post a Comment

<< Home