Saturday, December 11, 2004

The trouble with Holger

Er is een crisissituatie ontstaan in de wereld van de Kerstmannen, zo blijkt.

Sommige Kerstmannen dreigen zelfs met een staking. Over de reden van deze schokkende gang van zaken staken we ons licht op bij Helmut, voorzitter van het Syndicaat van Kerstmannen ( SK ).

Helmut. Klopt, er wordt gedreigd met een staking, maar slechts door een klein deel van de Kerstmannen. Zo'n 10 procent. Het gaat hier om de zogenaamde 'Hangende Kerstmannen'. Dit zijn de Kerstmannen die buiten aan een woninggevel gedrapeerd zijn.

Over het algemeen hebben wij helemaal geen reden tot klagen, onze sector zit zelfs serieus in de lift. De vraag wordt steeds groter, met al die kerstmarkten van tegenwoordig. Ook de tak van de kerstmanverlichting, de zogenaamde 'Lichtende Kerstmannen', boert goed.

De problemen zijn dan ook enkel te situeren bij een kleine minderheid van de Kerstmannen. Het is duidelijk dat dit niet zal leiden tot een algemene staking.

We polsten even bij Holger, voorzitter van het subsyndicaat van de Hangende Kerstmannen ( SHK ).

Holger. Wij, Hangende Kerstmannen, hebben vooroorlogse werkomstandigheden. Vierentwintig uur per dag hangen wij buiten, zonder eten, zonder drinken. Er is zelfs geen tijd voor een koffiepauze. Om nog te zwijgen van de barre weersomstandigheden. Koude, regen, wind, binnenkort sneeuw. Het is gewoon schandalig !

Onze collega's, de 'Bakker & Beenhouwer-Kerstmannen', hebben het veel beter. Zij zitten de hele dag binnen, hebben het warm, krijgen croissants en boudins à volonté, en zien nog eens een mens. Wij kijken alleen aan tegen een troosteloze gevel.
Bovendien hangen wij meestal in zo'n ongemakkelijke positie dat wij na een paar uur krampen krijgen. En, onder ons, het is ook geen zicht hé, hoe wij daar hangen. Wij maken ons gewoon belachelijk ! Kortom, dit is moderne slavernij. En dit in de 21ste eeuw ! Wij pikken dit niet langer. Wij eisen een drastische verbetering van ons statuut, zoniet gaan wij op 15 december in staking !

Het nationale comité 'Winterpret/Plaisirs d'Hiver' heeft in deze zaak een crisismanager aangesteld. S. Claus is naar verluidt onderhandelingen gestart met Holger en het SHK om deze crisissituatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Ondertussen zet dit wel een zware domper op de Kerstvreugde. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


3 Comments:

Blogger Barry81 said...

Scherp van u, P. Leno, om de noden van deze niche groep onder de aandacht te brengen. Het probleem van de Hangende Kerstman is inderdaad acuter dan men doorgaans denkt.

Daarnaast hoop ik ook dat Gaia paal en perk stelt aan de uitbuiting van de Lichtende Bambi's (LB). Meer en meer voortuineigenaars menen deze diertjes een plaats te moeten geven in de gure koude, wat hun arbeidsomstandigheden al even ondankbaar maakt als die van Holger en de zijnen.

Bovendien verscheuren interne twisten de LB populatie, wat de vorming van een krachtdadig (sub)syndicaat voorlopig in de weg lijkt te staan.

4:02 AM  
Blogger Ann said...

Voor één keertje dat een staking eens iets postiefs zou brengen!

9:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

Holger is zeker een syndicalist. Hij moet ocharme een paar weken per jaar 'hangen'. Waar klaagt hij over? Hangt hij soms met zijn hoofd naar beneden? Nee toch.
Met zijn neus boven de vensterbank, dan moet hij maar kijken zolang de gordijnen open zijn, en nadien dromen...

12:55 AM  

Post a Comment

<< Home