Tuesday, December 14, 2004

What's the deal with Holger ?

OK, we willen wel eens weten hoe de situatie geevolueerd is met de Hangende Kerstmannen.
Is de dreigende staking afgewend ?

We staken ons licht op bij S. Claus, nationaal onderhandelaar voor Winterpret/Plaisirs d'Hiver

S. Claus
De onderhandelingen zitten in het slop. We hebben helaas weinig of geen vooruitgang geboekt.
De consumenten die zo'n Hangende Kerstman in huis hebben gehaald ( enfin ik bedoel buiten hun huis ) horen het natuurlijk in Keulen donderen. Holger zelf bijvoorbeeld hangt aan het huis in de Sylvain Pletinckxstraat 56 te Itegem. De bewoners van dat huis, Sven en Tamara, zijn zich van geen kwaad bewust.

Sven en Tamara
Ja, wij zien eigenlijk het probleem niet. Wij hebben Holger aan onze gevel gehangen, hij wist op voorhand waaraan hij begon. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de weersomstandigheden. Hij moet dus nu niet beginnen klagen hé.
Bovendien, als hij vindt dat zijn collega's Bakker & Beenhouwer-Kerstmannen het veel beter hebben, waarom solliciteert hij daar dan niet ? Hij moet dus niet zagen en gewoon zijn werk doen. Hij dreigt met staking ? Pfff, wat gaat hij doen ? Hij hangt daar, we laten hem gewoon hangen hé. Hij hangt daar goed !

Wat vindt Holger zelf van deze houding ?
Holger
Die Sven en Tamara zijn gewoon slavendrijvers. Vergelijk het met een huisdier. Die laat je toch ook niet verkommeren ? Make no mistake : ik ga morgen in staking !

Sven en Tamara
Wel, Holger moet gewoon hangen en zwijgen. En als hij nog veel van zijn tak maakt, dan mag hij ophoepelen. Dan nemen we wel een Poolse of Indische Kerstman. Die zijn nog goedkoper ook !

S. Claus
Tja, deze houding is vrij algemeen. De consument wijst op de mogelijkheid van bodyshoppen in het buitenland. Het ziet er dus somber uit voor de hangende kerstmannen. Ik vrees dat ze moeten inbinden met hun eisen. Maar we zullen zien of Holger en co morgen voet bij stuk houden. Ik hoop dat Holger zijn gezond verstand gebruikt want deze situatie is nefast voor de winterpret.

Holger
Zeker weten dat ik voet bij stuk houd ! You ain't seen nothing yet !

Ondertussen laat Gaia weten dat zij de situatie van de Lichtende Bambi's (LB's) zeer ernstig neemt en beraadt zich over een aktie.

Wordt ongetwijfeld vervolgd ...

1 Comments:

Blogger Luc said...

Vraag is wel 'hoe' Holger voet bij stuk gaat houden, op zo'n lichtgevend laddertje?

10:39 PM  

Post a Comment

<< Home