Monday, June 13, 2005

Da Blog Musik met Shlomo (16) - Destiny's Child geven pijp aan Maarten

Nee, het is niet wat je denkt. Destiny's Child houdt het gewoon voor bekeken na deze tournee. Nauwelijks enkele maanden na de split van 16 Horsepower is dit een nieuw groot verlies voor de rock/popwereld. Toegegeven, buiten het feit dat ze beiden een trio zijn, is de vergelijking tussen de twee groepen vergezocht.

Het trio, bestaande uit Kelly Rowland, Beyoncé Knowles en Michelle Williams, liet weten in vriendschap uit elkaar te gaan. "Na veel praten grijpen we nu de kans op Destiny's Child op het hoogtepunt te verlaten," luidt het. De split van de R&B-groep komt niet echt als een verrassing. De laatste maanden staken steeds meer geruchten de kop op over het nakende einde van de waanzinnig populaire groep. De titel van hun laatste album "Destiny fulfilled", kan in het licht van de nakende split dan ook als profetisch beschouwd worden.

Het artistiek hoogtepunt van de groep was ongetwijfeld het album “Survivor”, met floorfillers als Independent woman Part 1 en Bootylicious.

Vooral Beyoncé timmerde al aan een eigen muziek- ( solo-CD "Beyoncé" ) en filmcarrière ( Austin Powers, de remake van The Pink Panter ) en bracht een eigen parfum op de markt. Ook Kelly Rowland bracht in 2002 al een solo-CD uit ( "Simply deep" ).

Wereldwijd verkocht Destiny's Child ruim 40 miljoen platen. Het is wel twijfelachtig of hun solocarrières ook zo een hoge vlucht zullen nemen.

1 Comments:

Blogger Koop said...

En niet vergeten: ik mocht Beyoncé ooit interviewen, in een poepsjiek Amsterdams hotel, en liet haar zelfs blozen, toen ik haar iets vroeg over blowjobs, pimps & hoes en ander hiphopjargon. Eat this, Hund!

2:01 PM  

Post a Comment

<< Home