Thursday, March 31, 2005

Nieuwe rubriek "What's up in Bering" met Delphine de la Kethulle

Hund i snor heeft besloten speciale aandacht te besteden aan de nieuwe expeditie van Dixie Dansercoer.

De expeditie van de Vlaamse poolreiziger Dixie Dansercoer en zijn Amerikaanse medereiziger Troy Henkels is gisteravond rond 20.00 uur CET vertrokken. Dat bevestigt Delphine de la Kethulle, persmedewerkster van Bering Strait Odyssey.

Dansercoer en Henkels zullen proberen de Beringstraat, de negentig kilometer tussen Alaska en Siberiƫ, heen en weer over te steken. Bedoeling is de tocht over het ijs, skiƫnd, zwemmend, peddelend en zeilend uit te voeren.

Rond 9.00 uur lokale tijd, verliet het duo gisteren het basiskamp in Wales, Alaska. Geladen met 300 kilogram bevoorrading, bevestigd op twee speciaal ontworpen sledes. De sleehonden zijn geleverd door niemand minder dan een sponsor van Hund i snor, namelijk Sleehondeninstituut Barry uit Tuktoyaktuk.

De temperatuur lag in het begin van de dag nog rond min 27 graden Celsius en steeg in de loop van de dag tot min 23 graden.

Normaal gezien had het duo reeds dinsdag 15 maart aan zijn tocht moeten beginnen. Maar de weersomstandigheden en problemen met de helikopter hebben reeds bij de start twee weken vertraging opgeleverd.

Voor verdere informatie kunt u terecht op de officiele website www.beringodyssey.com

2 Comments:

Blogger Barry81 said...

Voor mensen die ook avontuurlijk aangelegd zijn, maar iets minder avontuurlijk dan ons aller vriend (en vaste klant van het Sleehondeninstituut) Dixie hebben we in het Instituut ook nog steeds een lading goed afgetrainde sleehonden klaarstaan, waarmee u bijvoorbeeld de dichtgevroren Damse Vaart zou kunnen oversteken. Zulke expedities kosten natuurlijk een fortuin en daarom hebben we voor de minder kapitaalkrachtige avonturier ook een lightversie van ons product geprepareerd. Het gaat dan om sleehonden met een licht overgewicht , die u uiteraard ook iets minder snel over het ijs trekken. Ook de bijgeleverde slee in een wat minder luxueus modelletje dan de "Wind Breaker" waarmee Dixie over de Beringstraat zal glijden. Voor meer informatie: zich wenden tot Sleehondeninstituut Barry te Tuktoyaktuk, Canada.

9:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

San Diego is having a Hot Rod Halloween on Sunday, October 30. If you love 2006 dealer honda motorcycle show then you will want to be there! All kinds of 2006 dealer honda motorcycle show will be in attendance. For more information go to 2006 dealer honda motorcycle show
See Ya There!!

7:51 PM  

Post a Comment

<< Home