Sunday, March 27, 2005

Film met Emeric Ellis-Bextor (19) - Hund i Bifff (9)

De laatste dagen van het Bifff leverden nog enkele interessante films op.

Vooral Hotel van de Oostenrijkse regisseuse Jessica Hausner, een mysterieuze kruising tussen The Shining en Blair Witch Project, kon bekoren. Dit was ook in niet geringe mate te wijten aan de charmante aanwezigheid van de hoofdactrice Franziska Weiss in de Nova.

Het palmares van het 23ste Bifff.

De Internationale Jury, voorgezeten door de Duitse acteur Udo Kier, heeft beslist om de Eerste Prijs van het Festival toe te kennen aan Marebito van Takashi Shimizu. Deze film werd in nauwelijks enkele dagen gedraaid met een digitale camera. De film vertelt het verhaal van een cameraman (Shinya Tsukamoto) die een vrouw meeneemt naar huis die zich enkel voedt met menselijk bloed. Deze zelfde jury, die ook bestaat uit Amanda Plummer, Richard Franklin, Sogo Ishii en Fabrice Du Welz, heeft beslist om in ex-aequo twee Zilveren raven toe te kennen aan de films Vital van de Japanner Shinya Tsukamato en aan Nightwatch van de Rus Timur Beckmambetov.

De publieksprijs gaat naar Saw van James Wan (USA). De Jury van de Europese Competitie hebben de Méliès d’Argent voor de beste Europese Fantastische Film toegekend aan Hypnos van David Carreras. De film zal dus deelnemen aan de Méliès d’Or Competitie die doorgaat op 29 juni aanstaande tijdens het Internationaal Festival van de Fantastische Film in Neuchâtel.

Voor de eerste keer werd er dit jaar ook een Prijs voor het 7de spoor uitgereikt. Het 7de spoor is het alternatieve filmfestival in de Nova. De Jury met Jan Bucquoy als voorzitter heeft beslist om de Prijs van het 7de spoor toe te kennen aan The Taste of Tea van Katsuhito Ishii (Japan).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home