Thursday, March 17, 2005

What's the deal met Kärt Pärt (3) - Opblaasbare kerstman verstoort buurt rond KVS (1)

De buurtbewoners van de Brusselse wijk rond de KVS krijgen het hard te verduren de laatste tijd. Er is reeds lange tijd commotie rond de betonmolen van Wim Delvoye, een initiatief die de buurt in rep en roer zet wegens de "onveiligheid" die dit kunstwerk in de buurt zal creëren.

Nu is er een nieuw feit die de buurt andermaal verstoort. In één van de straten in deze buurt is namelijk een grote opblaasbare kerstman opgemerkt.

Jean-Louis De Rudder, buurtbewoner
Dit kan toch niet ! We zijn midden maart, de lente staat voor de deur, en Kerstmis is al drie maanden voorbij. We zijn twee weken voor Pasen. Wat staat die opblaasbare kerstman daar te doen ? Is dat een statement of zo ? Een laffe valstrik van het Vlaams Belang ? Of ook weer een kunstwerk van die Delvoye ?

Irma Neyts, buurtbewoonster
Ja, dit kan niet. Wij zijn hier totaal ontregeld. Eerst die betonmolen, nu dit. Mijn kleinkinderen komen met Pasen altijd paaseieren rapen in onze tuin. Wij hebben wel een kleine tuin, wat kunt ge verwachten hier midden in de stad, maar kom, vroeger was dat altijd heel plezant.
Wat moeten mijn kleinkinderen nu denken als ze hier bij mij komen met Pasen. Een opblaasbare kerstman in de straat en een betonmolen voor de deur ?

Jean-Louis De Rudder
Ja, zo'n plastieken kerstman met Pasen is heel verwarrend voor kinderen. Ze raken totaal ontregeld, gaan paaseieren associeren met de kerstman en niet met de paashaas. Overigens is dit niet alleen verwarrend voor de kinderen. Voor ons oudere mensen is dit ook heel onaangenaam, zo'n kerstman met Pasen. Wij hebben flink onze buik vol van die Winterpret/Plaisir d'hiver in Brussel.

Nele Jansegers, Vlaams Belang mandataris in Brussel
Dit is inderdaad totaal onaanvaardbaar! Wij hebben de situatie reeds aangekaart in de Brusselse Raad. Wij van het Vlaams Belang zijn ervan overtuigd dat de moslims de plastieken kerstman daar gezet hebben om de buurt verder te destabiliseren. Het is belachelijk te suggereren dat het Vlaams Belang die kerstman daar zelf heeft gezet als een laffe valstrik.

Hund i snor
Kärt, u als antropoloog, wat vindt u van deze situatie ? Wie zit hierachter ? Een grapjas ? Een gek ? Wim Delvoye ? Het Vlaams belang ? De moslims ? Het comité Winterpret/Plaisir d'Hiver ?

Kärt Pärt
Ik spreek mij niet uit over de vraag wie hier achter zit. Dat is iets voor Alex Brulov om dat te onderzoeken. Het is duidelijk dat Pasen een lange traditie heeft die moet in ere gehouden worden. Het feit dat er een plastieken kerstman in die buurt staat, op twee weken voor Pasen, lijkt me zondermeer een provocatie. Ik ga akkoord met de buurtbewoners dat deze situatie de buurt totaal destabiliseert. Dit is zeker nefast voor de Paasvreugde. Ik raad de buurtbewoners dan ook aan de plastieken kerstman aan te geven bij de politie wegens verstoring van de openbare orde.

Verder lijkt het mij aangewezen dat er een opblaasbare paashaas in de plaats komt, teneinde de rust te herstellen en vooral soelaas te bieden voor de psychologische ontreddering van de buurtbewoners, in de eerste plaats de kinderen.

Hund i snor
Bedankt voor je deskundige uitleg, Kärt. We zullen Alex Brulov op deze zaak zetten en verder het verloop van de gebeurtenissen afwachten.

2 Comments:

Blogger Blogger said...

Wel Wu Tang, wat weet jij van het Vlaams Belang ? Is Prins Filip in Beijing bij u gepasseerd misschien voor een bakje noedels ?

11:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

Die werkloze prins heeft hier staan bedelen, maar ik had het wel door. Zielig!

1:19 PM  

Post a Comment

<< Home