Monday, March 14, 2005

Film met Emeric Ellis-Bextor (13) - Hund i Bifff (3)

Kamikaze girls van Tetsuya Nakashima is een hilarisch kitchfestijn. Nakashima profileert zich als de Japanse kruising tussen John Waters en Quentin Tarantino, zeg maar de Japanse Quentin Waters. Kamikaze girls is een girlie bikermovie in de uitzinnige stijl van Naked Gun met als twee hoofdrolspeelsters de Japanse Britney Spears ( uitstekend als de wereldvreemde "rococo"-chick ) en de Japanse Joan Jett ( als de ruige, spuwende rockchick ). Vanavond nog eens te zien in de Nova. Een must voor kitchliefhebbers !

Selectie voor vandaag
Nova : Kamikaze girls
Passage 44 : Soundless ( Mennan Yapo )

In het kader van het Bifff ook even wijzen op een Belgische horrorfilm die reeds in de zalen te zien is, Calvaire, van Fabrice Du Welz. In de hoofdrol herkennen we de Franse acteur Laurent Lucas van onder andere het meesterlijke Harry, un ami qui vous veut du bien. Lucas speelt Marc Stevens, een charmezanger die door autopech per toeval strandt in een Ardens dorpje. Daar wacht hem een calvarie. Calvaire is een traag opgebouwde psychologische horrorfilm, die de gestoordheid benadert van C'est arrivé près de chez vous. Er wordt in Calvaire ook uitstekend gebruik gemaakt van het prachtige Ardense decor. Een aanrader !

1 Comments:

Blogger Luc said...

Die Kamikaze Girls was meer dan een goede tip. Lees het allemaal na op mijn blog en click vooral door naar de links die meer duiding geven. Verbazend!

11:45 PM  

Post a Comment

<< Home