Wednesday, March 23, 2005

What's the deal met Kärt Pärt (4) - Paaspret

Hund i snor
Kärt, het is niet te geloven, maar nu zijn er aan de Beurs in Brussel weer van die ergerlijke houten chalets opgedoken met paasprullaria. What's the deal ?

Kärt Pärt
Ja, de commercialisering van de wereld is aan een niet te stuiten opmars bezig. De Winterpret commercie was veel indrukwekkender, maar ik verwacht de komende jaren ook een boom voor deze Paaskraam toestanden.

Hund i snor
Het is triestig. Vroeger kwamen de paasklokken en de paashazen 's nachts. No big deal. Je stond op en daar lag je tuin vol paaseieren. Nu is er al die commerciële poespas. Op die paasmarkten worden je allerlei onnodige paasprullaria in de maag gesplitst.

Kärt Pärt
Juist, ik zou het eerder commerciële paaspas noemen. De mens is nu eenmaal een kuddedier. Als iets te koop wordt aangeboden, denkt hij dat hij dat moet kopen. Dit is het gevolg van de conditionering via de reklame.

Hund i snor
Hoe kan men deze ergerlijke evolutie een halt toeroepen ?

Kärt Pärt
Ik vrees dat in deze enkel drastische maatregelen helpen. Een revolutie. En ik bedoel dan geen fluwelen revolutie, hé. Hier moet hard opgetreden worden.

Hund i snor
Bedankt voor je advies. Dit is een oproep aan alle pyromanen : steek al die chalets aan de Beurs in Brussel in de fik !

1 Comments:

Blogger Luc said...

Ik ben vandaag niet verder geraakt dan het zonnige terras van "Au soleil". Bedankt voor de tip, ik loop nu in een grote boog rond de Beurs.

10:13 PM  

Post a Comment

<< Home