Wednesday, March 30, 2005

What's the deal met Kärt Pärt (5) - Harakiri golf in Japan

Japan is maandag opnieuw opgeschrikt door collectieve zelfmoorden. Zes personen maakten afgelopen weekend een einde aan hun leven door in afgesloten auto's kolenkachels te laten branden. Drie personen, een 21-jarige student, een 25-jarige man en een 20-jarige vrouw werden dood aangetroffen in een auto in de zuidelijke stad Fukuoka. Zij hadden brieven achtergelaten waarin ze over hun zelfmoord schreven. Omdat de slachtoffers uit verschillende delen van Japan kwamen, is de collectieve zelfmoord vermoedelijk via internet geregeld. In de westelijke stad Sasayama kwamen in eenzelfde situatie drie mannen van 21, 23 en 41 jaar om.

Van alle geïndustrialiseerde landen plegen in Japan gemiddeld de meeste mensen zelfmoord. Vorig jaar meldde de politie een recordaantal van 34.427 zelfdodingen in Japan, dat is gemiddeld 94 per dag.

Hund i snor
Kärt, what's the deal ? Dat is heel wat, hé ?

Kärt Pärt
Ja, maar Japan heeft inzake harakiri een lange traditie. Emeric Ellis-Bextor vertelde mij dat er een film is, getiteld Jisatsu Sakuru aka Suicide Club van Sion Sono. De film is een aanrader.

http://www.mandiapple.com/snowblood/suicidecircle.htm

Het is een soort collectieve sport geworden in Japan. Opvallend is wel dat er in andere landen doorgaans een religieus motief zit achter collectieve zelfmoorden, zoals bij sektes, remember Wacko, Texas ? Maar in Japan lijkt dit niet het geval.

Hund i snor
Kan deze golf overslaan naar Europa ?

Kärt Pärt
De kans is klein. Maar valt niet helemaal uit te sluiten. In België bijvoorbeeld hebben tegenwoordig nogal wat VLD politici zelfmoordneigingen, maar of dit nu echt zorgwekkend of dramatisch genoemd kan worden, zou ik niet beweren.

Hund i snor
Moeten we Marino Tokio in het oog houden ?

Kärt Pärt
Die zou ik inderdaad extra in het oog houden. Die lijkt me wat van plan.

Hund i snor
We'll do. Bedankt Kärt !

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Voor alle duidelijkheid, zelfmoord en ook zelfmoordpogingen blijven strafbaar.
Die Verhofstad moet dus uitkijken, want alles neigt naar een zelfmoordpoging, daar in Toscanië.

Smurf Lexus

1:32 AM  
Blogger Blogger said...

Smurf lexus, een zelfmoordpoging is niet alleen strafbaar maar ook erg duur. 6500 euro volgens de Huisartskrant.

1:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

Nu nog de juiste clausule vinden om het uit de erfenis te halen. Moedig voorlopig uw lezers niet aan om zelfmoord te plegen!

Smurf Lexus
Binnenkort "meesterlijke adviezen op sacrale momenten". En nu rep ik mijn naar het Vaticaan.

12:13 AM  

Post a Comment

<< Home