Tuesday, March 29, 2005

Film met Emeric Ellis-Bextor (21) - Be cool

Don't tell me to be cool. I'm cool.

Een oneliner uit Be cool, de sequel op Get Shorty, een film van Barry Sonnenfeld van 10 jaar geleden, gebaseerd op een boek van Elmore Leonard. Get shorty, ook al met Travolta, verscheen in de zalen in volle Pulp Fiction hype. Ondertussen zijn we alweer 10 jaar verder ( wat vliegt de tijd toch ) en Travolta staat er nog altijd.

Redenen om Be cool niet te gaan zien

0 Deze sequel kan niet tippen aan Get shorty. Incestueus verhaal over de film- en platenindustrie in Hollywood kan maar matig boeien.

0 De regisseur Gary Gray komt uit de videoclip- en MTV-cultuur en leverde reeds de matige remake van The Italian job af. Ook tekende hij voor de regie van The negotiator. Typische Hollywoodregisseur dus.

0 Bij wijlen zwakke dialogen en zeer flauwe humor.

0 De irritante aanwezigheid van de bijzonder zwakke flutacteur Vince Vaughn ( "bekend" van de Psycho remake van Gus Van Sant en van de draken Zoolander en Starsky and Hutch ).

0 Zelfs Uma Thurman acteert flauw en ziet eruit als een afgeleefde bimbo.

0 De verschrikkelijke Steven Tyler en Aerosmith zitten helaas ook in deze film.

0 Uma Thurman belijdt in interviews haar (oprechte ?) voorliefde voor Aerosmith. Nu is de hippe Pulp fiction chick definitief uncool geworden. We beginnen Ethan Hawke te begrijpen.

Toch is Be cool geen draak en wel hierom

0 De film wordt opgetild door de sterke acteerprestaties van John Travolta en Harvey Keitel. Zowel Travolta als Keitel maken nog maar eens aanspraak op de titel van Mister Cool. ( Samuel Jackson zit niet in deze film ). Voor Keitel, toch wel dé acteur van de jaren '90, is dit een bescheiden comeback nadat hij de laatste jaren wat weggedeemsterd leek.

0 Een eveneens geslaagde rol voor Andre 3000 van Outkast, die voor enkele echt grappige momenten zorgt als schietgrage gangsta-rapper. Ook Cedric the entertainer en zijn gangstarap posse leveren een schitterende gangstarap persiflage.

0 Af en toe toch enkele leuke oneliners en een scheutje Tarantino. Hoewel deze film in handen van Tarantino wellicht een veel betere film had opgeleverd.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home