Wednesday, January 04, 2006

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (206) - Kan dit?!-crew krijgt boete voor funerarium-grap

Het hof van beroep in Antwerpen heeft presentator Eric Goossens en regisseur Werner Van Hoof van het VTM-programma 'Kan dit?!' schuldig bevonden aan het onopzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen aan drie poetsvrouwen uit Maasmechelen. Ze moeten aan de schoonmaaksters een schadevergoeding van in totaal 18.775,05 euro betalen. De vrouwen waren zich haast dood geschrokken door een grap met een verborgen camera in een funerarium.

Erik Goossens had zich daar op 10 juli 2001 als lijk verborgen in een rechtopstaande lijkkist. Volgens het scenario werden de schoonmaaksters één voor één in de kamer met het lijk achtergelaten. Een vrouw, die de weduwe van Goossens speelde, opende de kist en haalde de sleutel van de brandkast uit zijn jas. Goossens liet zich vervolgens uit de kist en op de weduwe vallen, waarna hij de poetsvrouw om hulp smeekte.

De 'grap' werd drie keer uitgehaald bij elke schoonmaakster apart. De poetsvrouwen raakten zwaar getraumatiseerd door het voorval. Een van de vrouwen liep verwondingen op aan de armen en de benen toen ze de kamer probeerde te verlaten.

Productiehuis Capiau Projects besliste uiteindelijk om het filmpje niet uit te zenden. Het hof oordeelde dat Goossens en Van Hoof de opnames langer dan nodig lieten voortgaan, louter en alleen om goed en pakkend beeldmateriaal te verkrijgen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home