Wednesday, January 04, 2006

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (205) - Rent-A-Limo dient klacht in tegen Ivoriaanse oplichters

Rent-A-Limo, een bedrijf uit Zonhoven dat limousines verhuurt, is benaderd door oplichters vanuit Ivoorkust. Dat maakte managing director Stefan Kerckhofs bekend.

Een firma uit Ivoorkust deed in november 2005 via e-mail een aanvraag voor een limousine, waarin "een belangrijk persoon" in België vervoerd moest worden. De Ivorianen vroegen de limousine uit te rusten met vier laptops. Het Limburgse bedrijf stuurde een factuur, waarna de Ivorianen lieten weten dat het geld gestort zou worden. Om de betaling te bevestigen, werd door een bank in Engeland een officieel schrijven verstuurd. Er volgde ook een fax met het telefoonnummer van een contactpersoon. Vervolgens bedachten de Ivorianen zich. Ze mailden dat ze intussen iets anders hadden gevonden, annuleerden de bestelling en vroegen Rent-A-Limo het gestorte geld (7.000 euro, nvdr.) terug over te schrijven.

Begin januari 2006 plaatsten de Ivorianen opnieuw een aanvraag voor een limousine, die met twaalf geactiveerde gsm-toestellen uitgerust moest zijn. Opnieuw werd de bestelling voor 11.000 euro geannuleerd met de vraag het geld terug te storten. Het bedrijf uit Zonhoven rook twee keer onraad en stortte het geld niet terug. Volgens zaakvoerder Kerckhofs zou een gelijkaardig feit gepleegd zijn bij een bedrijf in Oost-Vlaanderen.

Er wordt in het duister getast over de reden van deze duistere transacties. Vast staat dat Rent-A-Limo niets te maken heeft met Hund i snor blogsponsor Rent-A-Charlatan. Alex Brulov onderzoekt de zaak.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home