Wednesday, January 04, 2006

My Kingdom for a Hund met Pupi (73) - Too many puppies


Tussen het schroot dat de orkaan Katrina in de Amerikaanse staten Louisiana en Mississippi heeft achtergelaten duiken overal puppies op. Dierenhulpverleners vrezen dat het slechts het begin is van een ware geboortegolf aan honden.

Meer dan zesduizend huisdieren werden gered na de doortocht van de orkaan, en kregen onderdak elders in het land. Een onbekend aantal verdronk. Duizenden dieren echter zijn achtergebleven en lopen los door buurten waar geen hekken meer staan en waar de meeste eigenaars zijn vertrokken.

"Ik heb in mijn leven nog nooit zo veel puppy’s gezien'', zegt allitererende initiaal Manny Maciel, een ambtenaar van de overheidsdienst die loslopende honden en katten helpt vangen in New Orleans en Mississippi. Hij brengt de dieren naar een opvangcentrum van de Humane Society of South Mississippi, dat eigenlijk maar 75 dieren kan huisvesten, maar waar nu ongeveer 250 honden en katten zitten, waaronder vijftig puppies.

Een piek in geboorten van katjes is er nog niet, maar het is duidelijk waarmee de honden zich na de orkaan hebben bezig gehouden, zegt Tara High van de liefdadigheidsorganisatie. "We krijgen nu complete nesten binnen, en het is nog niet eens het puppyseizoen.''

Maciel en zijn partner Janis Moore rijden door de grotendeels verlaten buurten om baasjes aan te sporen hun dieren te laten steriliseren of castreren. Sommige eigenaars, zoals Jim Woodfin, laten hun huisdier liever niet gaan, omdat ze bang zijn het nooit meer terug te zien. Uiteindelijk stemt Woodfin ermee in zijn kleine bastaardhondje Pooh Bear mee te geven aan Maciel. "Vaak is hun huisdier het enige wat ze nog hebben'', zegt Moore.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home