Thursday, December 15, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (179) - Corrupte architect brengt Japan aan rand afgrond

In Japan is een groot schandaal uitgebroken rond een corrupte architect. De architect Hidetsugu Aneha heeft toegegeven dat hij valse rapporten heeft uitgeschreven over de stevigheid van tientallen gebouwen.

Door zijn oplichterij moeten minstens 20 flatgebouwen en een hotel gesloopt worden. In Tokio gelden uiterst strenge veiligheidsvoorschriften wegens het grote aardbevingsgevaar. Aneha begon sinds 2002 de strenge veiligheidsregels aan zijn laars te lappen om sneller en goedkoper te kunnen werken.

In Japan zijn er 300.000 officiële architecten en er wordt gevreesd dat Aneha niet de enige charlatan is. Volgens allitererende initiaal Tsutomu Takebe van de regerende Liberale democratische Partij kan dit schandaal zelfs de ondergang betekenen van de Japanse economie.

Eigenaardig genoeg raakt men het niet eens over de echte schuldige in het Aneha-schandaal. Aneha wijst de verantwoordelijkheid af naar de stad Tokio, die op hun beurt de regering met de vinger wijzen.

Takeshi met de pet is het grote slachtoffer van deze zaak. Honderden gezinnen worden nu uit hun appartement gezet en ondergebracht in tijdelijke overheidsflats.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home