Tuesday, November 22, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (141) - Chinese charlatan van Lierse is dik met Wu Tang !

In de omkoopzaak bij voetbalclub Lierse worden de namen genoemd van Gaston en Gaston ( manager Gaston Peeters en voormalig voorzitter Gaston Vets ), ex-trainer en allitererende initiaal Paul Put en de Chinese zakenman Zheyun Ye.

De klacht tegen het viertal luidt bendevorming, oplichting, misbruik van vertrouwen, diverse valsheden in geschriften, actieve en passieve omkoping inbreuk op wet op kansspelen en weddingschappen.

Paul Put is een figuur die de Benoit van Cleemputiaanse debacles opstapelt. Hij is, net als Emilio Ferrera overigens, ontslagen bij zijn twee laatste clubs, namelijk Lokeren en Lierse.

De louche Chinese zakenman Zheyun Ye wilde vorig jaar de controle krijgen over Lierse, maar wordt ook genoemd in de vermoedelijke omkopingszaak in het Belgische eersteklasse voetbal. Vorige week kwam hij in dat verband reeds in opspraak omdat hij wedstrijduitslagen van eersteklasser Sint-Truiden gemanipuleerd zou hebben om grote gokwinsten op te strijken.

Alex Brulov heeft ook een opmerkelijke ontdekking gedaan in dit dossier. Zheyun Ye blijkt een goede vriend van Wu Tang, de louche noedelsultan die via Ye een netwerk van noedelkramen wou opstarten in de Belgische voetbalstadions.

Bij Lierse vermoeden ze dat vorig seizoen drie wedstrijden gemanipuleerd werden. Bij twee wedstrijden heeft Put vorig seizoen, volgens Theyskens onterecht, de reserveploeg ingezet.

De betrokken partijen in deze zaak gebaren natuurlijk van krommen haas.

Walter Grootaers, beroemd Lierenaar en supporter van Lierse, is er het hart van in. Hij werkt met de Kreuners aan een nieuwe single getiteld "Met alle Chinezen, maar niet met den deze".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home