Monday, November 21, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (139) - Domino Day alsnog een debacle ?

Na de rel met de mus vorige week blijft de Domino Day, vrijdagavond in Leeuwarden, voor controverse zorgen. De kijkers hebben kunnen vaststellen dat op een bepaald punt de lijn dreigde vast te lopen op een balk, in de handen van een meisje. Het meisje kantelde de balk, zodat de lijn doorliep. Het veld dat daardoor toch viel, was volgens critici 180.000 steentjes groot en zonder dat veld zou het record dus niet gebroken zijn. "Ongeldig !", klinkt het nu luid.

Producer Willem Bol van Endemol gebaart van krommen haas. Het gaat hier slechts om 150.000 steentjes, dus staat de geldigheid van het wereldrecord buiten kijf: ,,Dat kan ik zo op de plattegrond laten zien. We kunnen elk steentje traceren. Als er 180.000 in beeld stond was daar de 'aanlooplijn' bij en die telt wel gewoon mee voor het record."

Vandaag zitten Endemol, de notaris die bij de recordpoging aanwezig was en de organisator bij elkaar om de beelden te bestuderen. ,,Als er iets fout is gegaan, zullen we het aantal gevallen steentjes naar beneden bijstellen, maar een record blijft het.''

Bij Hund i snor wachten we af. Het lijkt erop dat deze met veel poeha aangekondigde wereldrecordpoging alsnog kan eindigen in een Benoit Van Cleemputiaans debacle.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home