Friday, October 21, 2005

Da Blog Musik met Shlomo (33) - Thomas Dybdahl is de reïncarnatie van Jeff Buckley


In de AB Club gisteren waren heel wat Noren en Noorse (groupies) present voor de doortocht van Thomas Dybdahl, één van de zovele talenten uit de uitgebreide Noorse muziekscene.

Dybdahl was met een zeskoppige band afgezakt naar Brussel. Hij kreeg een warme ontvangst van zijn landgenoten en van de enkele verdwaalde Belgen.

Dybdahl is nog maar 25 maar heeft al drie CD's uitgebracht en is in Noorwegen al een gevierd songschrijver. Zijn songs klinken tegelijk melancholisch en soulvol. Zijn stem, tja, dat is echt volledig de grote Jeff Buckley. Voeg daarbij de soul van een Curtis Mayfield, en de looks van Jezus gekruisd met Rick Danko van The Band - de hoed ! - en dan heb je dus Thomas Dybdahl. Dybdahl getuigt tijdens zijn bindteksten ook van flink wat humor en respekt voor het publiek.

Op de playlist songs uit zijn drie CD's : ... that great October sound (2002) , Stray Dogs ( 2003) en One day you'll dance for me New York City (2004) : Cecilia, From grace, Adelaide, John Wayne, Dreamweaver ...

Dybdahl is al big in Noorwegen. Hij heeft daar al enkele Noorse grammies gewonnen. Hij is ook de leadsinger van The National Bank, een Noorse supergroep met leden van Jaga Jazzist en Big Bang.

Toen ik de CD Stray Dogs kocht en hem liet signeren voor Hund i snor, kostte dat toch enige moeite. Ik dacht dat "hund i snor" in het Noors ook ongeveer hetzelfde betekende ? Misschien weet Barry81 wel hoe de Noorse vork aan de steel zit ...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home