Thursday, October 20, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (113) - Sri Chinmoy ontmaskerd als louche swami

Sex and the charlatan : episode 15.

In een eerdere post van Kapil Krishnaswamy (15) werd de figuur belicht van Sri Chinmoy.

Chinmoy is een Sri Lankaanse duivel-doet-al die als goeroe fungeert voor Guinness Book of Records fenomeen Ashrita Furman, maar ook voor Carl Lewis en Carlos Santana.

We hebben eens wat dieper gegraven in het verleden van de man en wat blijkt nu : de man is een charlatan !

De swami is vorig jaar reeds door de mand gevallen. Hij is beschuldigd van fraude en van seksuele exploitatie.

Een reeks vrouwen hebben de goeroe beschuldigd van brainwashing met seksuele motieven. Chinmoy predikt nochtans celibaat, vegetarisme en meditatie aan zijn 4000 volgelingen.

De 72-jaar oude goeroe is ook beschuldigd door een fotograaf. Hij zou gesjoemeld hebben met foto's om zijn capaciteiten als gewichtheffer te verdoezelen. Chinmoy claimt namelijk dat hij 3 ton met één arm kan optillen.

Anne Carlton was gedurende 20 jaar een volgelinge van de charlatan. Chinmoy probeerde tot tweemaal toe, in 1991 en in 1996, sex met haar te hebben. In 2000 ging de man helemaal loos : hij vroeg haar sex te hebben met een andere vrouw terwijl hij toekeek.

"I had never kissed a woman or touched a woman. It was not something I fantasized about. My mind was completely blown. It was so hard for me, but not only did I do it but I acted happy about it."

Minstens twee andere vrouwen hebben gelijkaardige verhalen over sexploitation. Volgens één vrouw heeft Chinmoy haar zelfs zwanger gemaakt en heeft hij daarna haar abortus betaald.

Nog straffer is de uitspraak van zijn voormalige advocate Rudra Tamm. Tamm was zijn advocate van 1968 tot 2002 en beweert nu : "Chinmoy is only in it for the money."

"His philosophy attracts many people, and some of them are deeply troubled, some in a sexual way", aldus Tamm, die overigens niets te maken heeft met Tamme Tams.

Kapil is shocked away door deze onthullingen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home