Friday, September 30, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (80) - Wildgroei aan "challatans" in China

Beijing Confidential : China kampt met een wildgroei aan "challatans". Binnen de Communistische Partij is er een partijcommissie voor Discipline opgericht, die corruptie moet tegengaan. Onderzoekers van die commissie hebben heel wat stinkende zaakjes opgegraven.

Zo is er in het onderwijs sinds januari 2003 190 miljoen euro aan smeergeld betaald. De Chinese scholen hebben ook geen schroom om de leerlingen voor miljoenen euro's te lichten. Ook artsen accepteren massaal smeergeld, bronnen citeren een bedrag van 28 miljoen euro. Diverse bouwpromotoren in Beijing zijn ondertussen miljardair, door omkoping van de overheid en de Kommunistische Partij zelf.

Ook binnen de overheid zelf is er grootschalige corruptie. Er zijn malversaties aan het licht gekomen in niet minder dan 32 ministeries, waaronder het ministerie van Financiën.

De grootste flaudeuls en challatans zitten ongetwijfeld bij het "Ministerie voor Dierlijke Aangelegenheden, Slachtingen, Feestelijkheden en Volksgezondheid". Een figuur die hiermee onlosmakelijk verbonden is, is de bijzonder louche challatan Wu Tang. Ik hoef deze man niet meer voor te stellen, iedereen kent hem als de hondenkannibaal. Bovendien deinst de man er niet voor terug om de Chinese Wong met de pet woekerprijzen aan te rekenen voor zijn noedels.

Hund i snor heeft Wu Tang en het "Ministerie voor Dierlijke Aangelegenheden, Slachtingen, Feestelijkheden en Volksgezondheid", in de persoon van kabinetschef Boon Tien Pang, reeds eerder voor een internationaal tribunaal gesleept. Tang en Pang zijn door rechter Heinz-Werner Hondo voor het Internationaal Hof voor de rechten van de Hond in Dogville veroordeeld in de zaak van het hondenkannibalisme ( zie Lex met Esther Dex (14)).

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Mijn naam wordt hier alweer in een verkeerde context geciteerd. Ik ben helemaal geen hondenkannibaal, maar een gewaardeerde chef-kok.

Bovendien verdraait u constant de waarheid. Procentueel heeft China veel minder 'challatans' dan u doet uitschijnen. Zoek dat maar eens uit en "Prove it!"

5:07 PM  

Post a Comment

<< Home