Thursday, September 29, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (78) - Blair ontmaskerd door 82-jarige WW

De 82-jarige veteraan, anti-oorlog campagnevoerder, joodse vluchteling van Nazi-Duitsland, dubbele voornaam en allitererende initiaal Walter Wolfgang werd een held in het ontmaskeren van de tsjeven van de Britse Labour-party, Tony Blair op kop.

Blair geniet daarmee de twijfelachtige eer voor de tweede keer in deze rubriek op te duiken, een prestatie die niemand hem voordeed. De eerste keer was weliswaar zijdelings, via zijn vrouw Cherie Blair ( zie Charlatan (28)).

Foto : de weggetakelde Walter Wolfgang

Op de jaarlijkse Labour-conventie in Brighton hield de Britse minister van Buitenlandse zaken Jack Straw woensdag een speech over Irak. Walter Wolfgang kon de hypocrisie niet meer aanhoren en schreeuwde "Liars!" en "Rubbish!".

De labour-bonzen waren uiteraard shocked away en enkele bodyguards verwijderden Wolfgang met geweld. Verscheidene afgevaardigden waren op hun beurt shocked away door de hardhandige verwijdering van Wolfgang. Wolfgang was blijkbaar niet op de hoogte van de omerta : "Don't mention the war".

Wolfgang keerde donderdag terug naar de zaal en werd de held van de dag. Tony Blair stamelde klungelige woorden van "spijt" over wat er zich had afgespeeld.

Wolfgang haalde opnieuw zwaar uit naar Blair en co. "The bodyguards made a little mistake that was rectified, compared to the BIG mistake we've made in Iraq. We have to go back to a culture of openness", aldus Wolfgang.

Blair en zijn vazallen weigeren een breed debat over Irak en verwerpen alle moties voor een vervroegde terugtrekking van de Britse troepen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home