Wednesday, September 21, 2005

Film met Emeric Ellis-Bextor (36) - Broken Flowers

De nieuwe film van Jim Jarmush is opnieuw een festijn van kurkdroge humor. Broken Flowers draait rond een simpel idee. Een cassanova op leeftijd - Bill Murray in een opnieuw sterke vertolking die doet denken aan zijn rol in Lost in translation - krijgt een brief van een ex die beweert dat hij twintig jaar eerder een zoon bij haar verwekte. Op aandringen van zijn buurman, een would-be detective - te gekke rol van Jeffrey Wright - graaft Murray in zijn verleden op zoek naar zijn zoon.

De humor van Broken Flowers ligt sterk in de lijn van zijn vorige echte film, Ghost dog, the way of the Samurai ( een must see voor elke Hund i snor lezer by the way ). Erg minimalistisch, Jarmush heeft maar een half woord nodig om een grappige scène te creëren. In die zin is Jarmush de underkoelde uitgave van een Tarantino, die eveneens een neus heeft voor situatiehumor, maar zijn humor meer put uit barokke enscenering en opgepompte dialogen.

Een puike cast, zoals steeds in een Jarmush film, met een opvallende bijrol voor Sharon Stone en haar hilarische Lolita-dochter ( Alexis Dziena ).

6 Comments:

Blogger Shamrockske said...

jahoor, hij heeft alweer een lolita gevonden...

11:18 AM  
Blogger Barry81 said...

Toch denk ik niet dat de doorgaans behoorlijk fijn afgestelde neus voor pareltjes van Emeric Ellis-Bextor door de lolita in deze film het bos is ingestuurd, Shamrockske. Ghost dog was wel degelijk een meer dan bekoorlijk visitekaartje van Jim Jarmush en opzet en cast van de film laten het beste vermoeden. Ik denk dat ik dus toch wel eens een kijkje ga nemen naar Broken Flowers...

3:17 PM  
Blogger Shamrockske said...

Barry,

de voorliefde van P.Leno voor lolita's is algemeen geweten. Gerucht doet de ronde dat hij zelfs de verslagjes van Emeric Ellis-Bextor eigenhandig manipuleert ...

6:10 PM  
Blogger Blogger said...

Shamrockske, jij beticht mij van manipulatie. Wil je daarmee zeggen dat ik een charlatan ben ?

9:01 PM  
Blogger Shamrockske said...

dat heb ik je al meermaals gezegd ja

9:57 AM  
Blogger Blogger said...

Shamrockske, Don Peit zal "maatregelen nemen".

10:05 AM  

Post a Comment

<< Home