Tuesday, September 20, 2005

VLD Olé Ola (13) - Premier Verhofstadt ontkent besparingen kinderbijslag

Premier Verhofstadt ontkent plots dat er sprake is van besparingen in de kinderbijslag. "Er bestaat geen regeringsnota met concrete besparingsvoorstellen", zo laat premier Guy Verhofstadt een woordvoerder reageren op het eerdere bericht, dat de VLD drastisch wil snoeien in de kinderbijslagen om het financiele evenwicht van de sociale zekerheid veilig te stellen.

De woordvoerder van de eerste minister ontkent nu dat er een regeringsnota is met concrete besparingsvoorstellen van de partners. "Het enige wat op tafel ligt zijn nota's van een werkgroep die een inventaris bevat van categorieën van uitgaven. Dergelijke inventaris bestaat ook met betrekking tot de inkomsten. Zoals ieder jaar bij de start van de begrotingsopmaak, bereiden werkgroepen diverse nota's voor die geenszins de regering of de partners binden".

Volgens de krant De Tijd zou premier Guy Verhofstadt (VLD) tijdens een interkabinettenvergadering een drastisch besparingsplan voor de uitgaven in de kinderbijslag verdedigd hebben. De VLD zou zelfs voorgesteld hebben om de kinderbijslag voor het eerste kind af te schaffen. Ook de premie voor een derde kind zou neerwaarts herzien worden net als het kraamgeld dat ouders krijgen bij de geboorte van hun kind.

Vanwaar plots deze bocht van 180 graden ? In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Guy Verhofstadt is teruggefloten door collega Patrick Dewael, die zoals bekend een tweeling plant met Greet Opdebeeck.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home