Tuesday, September 20, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (67) - Miljard dollar spoorloos in Irak

Er is 1 miljard dollar ontfutseld aan het Iraakse ministerie van Defensie. Volgens de Iraakse minister van Financiën was het ,,contant naar het buitenland overgehevelde en verdwenen'' geld bestemd om wapens in Polen en Pakistan te kopen. Maar in plaats van de bestelde moderne materialen, heeft Irak ,,museumstukken'' gekregen. Een zending MP5 machinepistolen van de laatste generatie, die 3.500 dollar per stuk kosten, bestond in feite uit Egyptische kopieën die 200 dollar per stuk waard zijn.

Vele Iraakse soldaten en politiemannen kwamen om door hun slechte uitrusting. De fraude zou zo massaal zijn dat Bagdad gelooft dat de betrokken Irakezen slechts stromannen waren, en dat ,,corrupte mannen'' binnen het leger of de Amerikaanse inlichtingendienst een beslissende rol achter de coulissen zouden kunnen gespeeld hebben.

Volgens de geciteerde minister zou er ook nog eens 500 à 600 miljoen dollar verdwenen zijn bij de ministeries van Elektriciteit, Vervoer en Binnenlandse Zaken.

Het wordt een hele klus om de corrupte charlatans te ontmaskeren die deze miljoenen dollars hebben scheefgeslagen, maar wij aanvaarden de uitdaging. Make no mistake : Hund i snor will get on top of this !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home