Monday, August 22, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (40) - Mysterieuze Piano Man is scharlatan


De surrealistische soap rond de mysterieuze Piano Man is abrupt tot een einde gekomen.

In april werd een man met doorweekt pak aangetroffen op een strand nabij de Britse Kanaalkust. Hij werd overgebracht naar een psychiatrische kliniek in Kent. Hij kreeg de bijnaam "Piano Man" omdat hij briljant piano speelde. Tips over zijn identiteit ( een Franse straatmuzikant, een Tsjechisch virtuoos, een Noorse schipbreukeling ... ) bleken allemaal vals.

Dit weekend onthulde de Piano Man de ware toedracht aan een verpleegster. Hij blijkt een Duitser te zijn die in Parijs had gewerkt, maar daar zijn job had verloren. Hij was met de Eurostar naar Engeland gereisd en wou zelfmoord plegen toen de politie hem vond op het strand. Hij had ervaring met psychiatrische patiënten en acteerde zoals Robert De Niro in Awakenings om de Engelse psychiaters om de tuin te leiden. Zelfs zijn virtuoze pianospel fakete hij.

De Duitse scharlatan uit Beieren werd dan ook prompt uit het psychiatrisch ziekenhuis ontslagen; officieel "mocht hij beschikken vanwege een merkelijke verbetering in zijn toestand". De behandelende psychiaters gaven geen commentaar en zijn identiteit werd niet vrijgegeven. Na zijn "awakening" zal het ziekenhuis mogelijk een schadeclaim indienen voor de verloren tijd en energie. Zijn behandelingskosten worden geraamd op 90.000 euro. Het ziekenhuis had zelfs tolken uit Tsjechië, Noorwegen en Estland doen overkomen. Tevergeefs, want de man zei geen woord. De scharlatan van zijn kant kan aanvoeren dat de behandelende psychiaters evenzeer charlatans zijn die niets van hun vak kennen.

Duitsland, niet meteen bekend als een land van humoristen, lijkt wel een land van fantasten. Wie herinnert zich niet Matthias Rust die met een vliegtuigje neerstreek op het Rode Plein ?

Didi Bota, Kärt Pärt en mezelf zijn vakkundig op het verkeerde been gezet. Chapeau voor de scharlatan ! Als er toch een film moet worden gemaakt over dit onwaarschijnlijke verhaal, gaat Hund i snors voorkeur duidelijk uit naar regisseur Aki Kaurismäki. Hij had de storyboard zelf kunnen bedenken.

De Beierse scharlatan is intussen benaderd door Satyakrishna Thotapalli van Rent-a-charlatan om een Duits filiaal te openen. Dat zou dan Miet-ein-scharlatan gaan heten. Bij Volkswagen en Mercedes zijn er enkele ontslagen directeurs die meteen kunnen ingezet worden ...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home