Saturday, July 16, 2005

Ontmasker de charlatan met Sammy Trouvé (19) - Da Silva in da shit !

In 2002 kwam de linkse Luiz Inacio Lula Da Silva aan de macht in Brazilië. De voormalige vakbondsleider leek de Braziliaanse Steve Stevaert te zullen worden. Charisma, een nieuwe wind, alles gratis, alles voor "De mensen". Armen, boeren en arbeiders juichten. Drie jaar later blijkt Lula niet meer dan een charlatão.

De misnoegde politicus Roberto Jefferson reveleerde vorige maand dat de regerende Arbeiderspartij, de PT, politici van coalitiepartijen omkoopt om stemmen te winnen voor bepaalde wetgevende beslissingen in het parlement. De voorzitter van de PT, José Genoino, geraakte in deep shit, toen een medewerker van zijn broer, ene José Vieira da Silva, geklist werd op de luchthaven van São Paulo met 100.000 euro in zijn onderbroek. Van een affaire met een reukje gesproken.

Het onderbroekincident heeft ondertussen de kop gekost van Genoino en enkele anderen. Het lijkt erop dat dit omkoopschandaal ook de exit zal betekenen van Lula bij de verkiezingen volgend jaar. Lula heeft de Braziliaanse economie proberen recht te trekken. Maar de werkloosheid is nog steeds reusachtig hoog en van zijn beloftes aan "de mensen", "a gente", is bitter weinig in huis gekomen. Tienduizenden goed opgeleide jonge Brazilianen zien hun toekomst niet meer in Brazilië en kiezen het (patagonische) hazenpad. Zij zoeken hun geluk nu in Japan, de VS of Europa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home