Wednesday, July 13, 2005

Ontmasker de charlatan met Sammy Trouvé (17) - LA or MA, that's the question

Ook in het peloton zitten heel wat louche types en charlatans. De lijst is quasi eindeloos. Richard Virenque, Raimundas Rumsas, Dario Frigo, Tyler Hamilton, Marco Pantani, Cofidis in zijn geheel. Wie herinnert zich nog "de peer" van Michel Pollentier ? Recenter : de affaire Landuyt, met Jo Planckaert, Chris Peers en Gistelnaar Johan Museeuw als meesters in het gebaren van krommen haas.

Frank Vandenbroucke : een charlatan met clowneske allures. Hij onderhield louche contacten met Bernard Sainz, aka Dokter Mabuse, een Franse charlatan grand cru.

Bij de exploten van Lance Armstrong (LA) worden sinds enige tijd ook serieuze vraagtekens geplaatst. Niet door de minsten. Door doorgewinterde wielerjournalisten als Pierre Ballester en David Walsh met hun vorig jaar gepubliceerde boek "L.A. Confidential". Het net spant zich rond The Boss. Er waren al de aantijgingen van zijn Ierse verzorgster Emma O'Reilly. Verder zijn Lances vrienden Tyler Hamilton en David Millar tegen de dopinglamp gelopen. Er is de louche Italiaanse dokter Michele Ferrari, een ciarlatano met wie Lance (geheime) contacten onderhield en misschien nog steeds onderhoudt. En nu zijn er de onthullingen van ex-medewerker Mike Anderson (MA), die vorig jaar dopingprodukten heeft gevonden in Lances huis in Spanje. Uiteraard mengt Hund i snor zich ook in deze louche zaak.

Sammy Trouvé
Hi Mike, What's up, dude ?

Mike Anderson
Hiya Hund. It's that Lance. He's a dopehead, I'm telling ya. Make no mistake : that Lance is a charlatan !

Sammy Trouvé
That's quite a statement.

Mike Anderson
You bet !

Sammy Trouvé
Lance, according to Mike Anderson you're a dopehead.

Lance Armstrong
You're from Hund i snor ? Hund i snor is a load of horseshit.

Sammy Trouvé
Maybe dogshit, but definitely not horseshit.

Lance Armstrong
I don't give a shit. Beat it !

Sammy Trouvé
You're a charlatan !

Lance Armstrong
My lawyer will sue Hund i snor !

Sammy Trouvé
Eén ding is zeker : er is zeker één charlatan in deze zaak. LA or MA ? That's the question !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home