Sunday, July 10, 2005

Ontmasker de charlatan met Sammy Trouvé (16) - Duitse scharlatans bij VW nemen ontslag

Eerder zijn reeds talloze charlatans ontmaskerd in het Amerikaanse en Franse bedrijfsleven. Nu is het de beurt aan enkele Duitse scharlatans ( ja, in het Duits is charlatan met een s ) bij het concern Volkswagen.

Duitse media bestempelen Volkswagen tegenwoordig als het "Betrieb der Lustreisen". Onlangs is een schandaal losgebarsten waarbij diverse koppen gerold zijn : Klaus Volkert, Helmut Schuster en Peter Hartz. Hartz en Volkert zijn intimi van bondskanselier Gerhard Schröder.

Schuster, personeelsdirekteur van de Skoda-vestiging in Tsjechië, zou smeergeld aanvaard hebben en in een eigen Zwitserse vennootschap gepompt hebben. Schuster financierde hiermee zijn luxueuze levensstijl. Hij hokte immers samen met Katerina Brozova, voormalige playmate en fotomodel. Na het ontslag van Schuster bij VW werd hij overigens prompt gedumpt door Brozova.

Volkert, 62, was voorzitter van de ondernemingsraad. Een man dol op dure pakken en blinkende horloges. Volkert had zich verzekerd van de "diensten" van een Braziliaanse, ene Adriana B., voor wie Volkswagen een jaarlijks salaris van 100.000 euro, een huis in Brazilië en een flat in Braunschweig financierde. Volkert zou vakbondslui ook plezierreisjes naar China en Brazilië hebben aangeboden, inclusief callgirls, à rato van 30000 euro per trip.

Enkele niet nader genoemde topmannen van VW zouden ook regelmatig een Portugese stripteaseuse hebben doen overvliegen uit Lissabon. De stripteaseuse, bijgenaamd de witte olifant ( elefante branco ), zou dan haar "ding" hebben gedaan in de suite van het peperdure Georges-V hotel in Parijs.

Peter Hartz, 63, zou al deze praktijken jarenlang oogluikend hebben toegestaan. Pikant detail, Hartz is de architect van enkele recente sociale hervormingen van Schröder.

Intrigerend is ook het verhaal van de 2 miljoen euro die vermist zou zijn bij een filiaal van Volkswagen in India. Naar verluidt zou de direkteur van het plaatselijke filiaal, ene Ramanathan Gopalakrishnan, met de 2 miljoen euro en de noorderzon verdwenen zijn. Volgens geruchten zou Ramanathan Gopalakrishnan niemand minder zijn dan de broer van Hund i snor goeroe Vijay Gopalakrishnan ! Hund i snor onderzoekt de zaak; Vijay was niet bereikbaar voor commentaar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home