Tuesday, July 19, 2005

My Kingdom for a Hund met Pupi (19) - Honden gediscrimineerd aan de kust

Het is godgeklaagd : na de frigoboxtoeristen in Knokke wordt een nieuwe populatie gediscrimineerd aan de kust, ditmaal onze favoriete viervoeters.

De dierenwelzijnsvereniging BLID (Belgische Landelijke Inspectie voor Dierenwelzijn) heeft een onderzoek verricht. Bijna elke gemeente aan de Belgische kust verbiedt honden op het strand vanaf de paasvakantie tot september. Enkel in Middelkerke en - verrassend genoeg - in Knokke zijn er locaties waar de hond wel op het strand mag (in Middelkerke in de afgebakende zones ten oosten van het speelplein Pirato en ten westen van Sint Laureins, in Knokke op het deel tussen de Oosthinderstraat en de Zwinmonding). Sommige kustgemeenten weren zelfs categorisch pitbullterriërs. Op campings worden de pitbulls wel toegelaten.

Hund i snor werkt aan een aktie om onze viervoeters alsnog de geneugten van het zandstrand te kunnen schenken.

1 Comments:

Blogger Barry81 said...

Als ik goed kan tellen, hebben die honden nog zo'n 6 maanden over per jaar om hun gevoeg te doen in de duinen... bovendien is het tijdens de zomermaanden toch te warm voor die beestjes, daar aan onze kust. Met hun bek wijdopen zouden ze dagelijks kilo's rondvliegend zeezout en zand binnenkrijgen. Al bij al valt de zogenaamde discriminatie dus nogal mee.

5:46 PM  

Post a Comment

<< Home