Monday, April 25, 2005

Wie is de grootste met Kareem Abdul-Jabbar (7) - Wie is de grootste Belg of Wat is de grootste Klucht ?

OK. Dan zijn we eindelijk bij die Grootste Belg verkiezing aanbeland. Of de Grootste Mediaklucht in jaren. Voor wie het interesseert ( ik vermoed niemand maar dat kan Hund i snor niet deren ), hieronder is de lijst met 11 publieksnominaties die bij de lijst van 100 initiële genomineerden wordt gevoegd van de zogenaamde "Commissie van Wijzen".

1 Pascal Vyncke (oprichter SeniorenNet)
2 Keizer Karel V (keizer Heilig Roomse Rijk 1519-1558)
3 Pierre-Théodore Verhaegen ( stichter ULB )
4 Willy Vandersteen
5 Leo Baekeland (chemicus, uitvinder bakeliet)
6 Julien Lahaut (vermoord communistisch syndicalist)
7 Marie Popelin (oprichtster Vrouwenraad)
8 Jan Frans Willems (schrijver en filoloog)
9 Hendrik Conscience
10 Ambiorix ( koning van de Eburonen )
11 Dirk Martens (eerste drukker in Zuidelijke Nederlanden)

"Pikant" detail, dat illustreert dat dit alles "much ado about nothing is", een belachelijke klucht en vooral een incestueuze zinloze creatie van enkele media om zichzelf in stand te houden.
De eerbare Eva Pauwels had het aanvankelijk geschopt tot deze top 11, door een hype-aktie van Wim Oosterlinck van Studio Brussel. De VRT heeft la Pauwels uiteindelijk teruggefloten, omdat zij de sowieso al zeer geringe geloofwaardigheid van dit "project" wel helemaal in het gedrang bracht.

De jury heeft haar simpelweg geschrapt. Dit is het VRT-statement betreffende deze coup de theatre. De jury van De Grootste Belg heeft zich grondig over haar verdiensten gedocumenteerd. Dit was volgens Jan Hautekiet, nethoofd van Radio 1, ,,geen onaangename bezigheid'', omdat het de jury leidde naar websites als beroemdbloot.com, babeinvasion.com en mokkels.nl. De jury heeft het resultaat van dit grondige onderzoek getoetst aan het reglement van De Grote Belg en moest helaas tot de conclusie komen dat zij geen ,,uitzonderlijke en constructieve bijdrage heeft geleverd aan de Belgische samenleving of de mensheid in het algemeen, of anderszins een buitengewone en positieve prestatie heeft geleverd''.

Wat volgt : de volledige lijst van de 111 genomineerden.

1 Comments:

Blogger Barry81 said...

Als de maatstaven om grootste Belg te worden inhouden dat de kandidaat een "uitzonderlijke en constructieve bijdrage heeft geleverd aan de Belgische samenleving of de mensheid in het algemeen, of anderszins een buitengewone en positieve prestatie heeft geleverd", dan kunnen we als HiS community toch niet anders dan onze goeroe P. Leno voor te dragen, lijkt me. Is er iemand die klaarder of duidelijker toelichting geeft bij wat er zich achter de coulissen van het dagelijkse politieke en socio-culturele gebeuren afspeelt? I think not! P. Leno Santo Subito!

7:24 PM  

Post a Comment

<< Home