Monday, April 25, 2005

BHV Olé Ola ! (1)

Voor de splitsers van BHV is het een cruciale week. Zullen ze erin slagen BHV te splitsen, of stevenen ze recht af op een Benoit Van Cleemputiaans debacle ?

Geef hier uw oordeel.

A. De splitsers slagen. BHV wordt gesplitst.
B. De splitsers falen. De grondwetsherziening wordt doorgedrukt.
C. De splitsers falen. De grondwetsherziening wordt niet doorgedrukt; de paarse regering Verhofstadt valt.
D. België barst.
E. Geen van bovenstaande scenario's. Profileer u als creatief BHV scenariobedenker.
F. Frankly, I don't give a damn.

De creatieve scenariobedenkers krijgen een prijs van Hund i snor. Een speciale T-shirt met het opschrift "BHV, I did it my way".

2 Comments:

Blogger Koop said...

misschien "C", zeker "F". Treffend: een "F" was destijds in Leuven trouwens synoniem voor een érg dikke buis :-)

en nu even genieten van Higher Love van Steve Winwood, NU op de radio!

2:57 PM  
Blogger Barry81 said...

Via via heb ik vernomen dat de regering het topoverleg deze keer niet in Toscane in "coureursbroekskes" heeft gehouden, maar dat ze bij Jambers op zijn zeilboot de rust, beslotenheid en discretie hebben gevonden die nodig was om dit reeds 40 jaar aanslepende probleem nu eindelijk eens op te lossen. Het staatsmansschap van vele van onze hedendaagse leiders staat hier immers op het spel. Pascale (Naessens) vertelde me dat de regering nog liever zou doodvallen dan dat ze zouden vallen. Verhofstadt en co willen immers bewijzen dat ze niet enkel brood en (Olympische) spelen en andere volksverlakkerij kunnen bieden aan "de mensen", maar dat "het joenk" brains boven zijn tanden heeft zitten, om het wat oneerbiedig te zeggen. In de kranten waren verschillende scenario's te lezen over het mogelijke verder verloop van deze kwestie. Het meest waarschijnlijke daarvan werd geacht de samenvoeging van de verschillende kieskringen tot 1 artificiële kiesring Vlaams-Brabant. Pascal en Paul achten dat echter flagrant verkeerd. Volgens hen zou er een nieuw scenario de kop hebben opgestoken, dat 'of all people' door Ecolo zou zijn geïnspireerd. Marie Arena zelf zou geopperd hebben om het aantal nachtvluchten op Zaventem fors op te voeren. Daardoor zouden heel wat inwoners het daar voor bekeken houden en emigreren naar het Bergense, waar Di Rupo de gemeentelijke opcentiemen fors zou verlagen. Deze totaaloplossing zou een win-win situatie beteken voor alle partijen. De groenen krijgen een nog groenere rand rond Brussel, wanneer iedereen er wegtrekt. Di Rupo kan zich opwerpen als de redder Vaderlands voor alle emigranten. De Vlaamse partijen kunnen hun regeerakkoord uitvoeren. Geen haan die nog kraait om de splitsing van een stukje no man's land. En de Belgische economie floreert als nooit te voren door de talloze nachtvluchten. Bovendien blijft DHL in België en creëert 200.000 nieuwe banen, wat de regering in een zetel naar Verhofstadt 3 voert.

5:05 PM  

Post a Comment

<< Home