Sunday, March 06, 2005

Film met Emeric Ellis-Bextor (10) - Garcia Bernal boycot Oscars

De Mexicaanse rising star Gael Garcia Bernal, nu al op 25-jarige leeftijd bedacht met epithetons als de Mexicaanse James Dean of de Latijnse Marlon Brando, heeft zich laten opmerken door zijn boycot van de Oscaruitreiking.

Bernal stuurde zijn kat omdat de Uruguaanse componist Jorge Drexler zijn lied Al Otro Lado Del Rio" uit de film Motorcycle Diaries niet zelf mocht uitvoeren tijdens de Oscarceremonie. Om "commerciële" redenen hadden de organisatoren van de show geopteerd voor een uitvoering door Carlos Santana en de totaal van talent gespeende latin loverboy Antonio Banderas.

Drexler haalde een klinkende revanche door de Oscar te winnen voor Beste originele song. Tijdens zijn acceptance speech zong hij alsnog de song zelf, althans tijdens de minuut tijd die hem gegund was.

De boycot van Bernal doet denken aan de boycot van de echte Marlon Brando, die in 1972 een Oscar won voor "The Godfather" maar die weigerde te komen afhalen uit protest tegen de behandeling van de Indianen.

Volgens Bernal gaat de film Motorcycle Diaries en de song precies over het respecteren van de menselijke identiteit. Het was dan ook een schande dat Hollywood de componist van de song niet zijn eigen ding liet doen. In de plaats daarvan lieten de Amerikanen de song verkrachten door de Latijnse neukslaaf van een Amerikaanse blonde oude taart.

Hund i snor betreurt de hypocriete houding van de Academy. Om deze groteske vorm van cultuurverkrachting aan de kaak te stellen heeft Hund i snor Jorge Drexler uitgenodigd om zijn song uit te voeren op de uitreiking van de Esthers op 18 maart in Café Au Daringman. Be there.

En voor Gael Garcia Bernal : respect !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home