Thursday, February 17, 2005

What's the deal met Kärt Pärt (1) - Inwoners van Chucuito zijn charlatans

Hund i snor introduceert een nieuwe rubriek "What's the deal", waarin de Estse antropoloog Kärt Pärt bizarre fenomenen en gedragspatronen in onze samenleving bespreekt.

Hund i snor
Hund i snor heeft er altijd naar gestreefd om charlatans te ontmaskeren, niet in het minst in de eigen Hund-rangen. Maar Kärt Pärt heeft in Peru een populatie charlatans ontdekt om u tegen te zeggen. Dag Kärt, u bent net terug van een trip naar Peru. Vertel eens, what's the deal in Peru ?

Kärt Pärt
In Peru is er een zogenaamde "penistempel" in het dorp Chucuito. De penistempel is een toeristische trekpleister, voornamelijk voor westerse toeristen. De heilige plaats stond in de tijd van de Inca's bekend als genezingsoord voor onvruchtbaarheid. Vrouwen met vruchtbaarheids problemen trokken naar de tempel met de hoop terug vruchtbaar te worden. Miljoenen toeristen hebben de tempel met zijn stenen penissen bezocht en theorieën opgebouwd over het seksleven van de inca's.

Maar nu blijkt de penistempel geheel fake te zijn. Na onderzoek van Peruviaanse archeologen hebben de inwoners van Chucuito toegegeven dat de tempel nog maar twaalf jaar oud is. Ze hadden zelf de tempelruïnes "gebouwd" om toeristen en geld naar hun arme dorp te lokken.

Vraag is of de miljoenen toeristen met valse foto's van de stenen penissen deze practical joke van de "Chucuito cabrons" kunnen smaken. Het is weinig waarschijnlijk dat de bedotte toeristen naar de site zullen terugkeren om de charlatans mores te leren. Vermoedelijk zullen er dus geen schadeclaims volgen. De toeristen hadden maar beter moeten weten. Het is nog onduidelijk of de "penistempel" zal herdoopt worden in "dildotempel".

3 Comments:

Blogger Luc said...

Tja, die toeristen namen "beelden" en "verhalen" mee naar huis. Zij stellen zich al lang geen vragen meer. Daarom zijn het ook toeristen. Zij vertellen nu "het" verhaal geillustreerd met de beelden. En nu jij?

12:35 AM  
Blogger Shamrockske said...

Vrouw vindt penis in fles ketchup
Een Zweedse vrouw zegt dat ze een penis gevonden heeft in een fles tomatenketchup. Viktoria Ed deed die zeer bizarre ontdekking nog voor ze de ketchup van het merk Godegaarden wou gebruiken voor haar broodjes.

Haar echtgenoot Stefan en hun kinderen Madeleine en Simon hadden al saus uit de fles genomen. "Het object in de fles zag eruit als een penis, van gemiddelde grootte. Ik moest ervan kokhalzen. We hadden net onze inkopen gedaan en we willen graag weten hoe in hemelsnaam een penis in een fles ketchup belandt", zei Viktoria Ed aan het persagentschap AFP.

De ketchup van het het merk Godegaarden werd vervaardigd in Turkije en werd gedistribueerd door de firma Axfood. De winkel waar vrijdag de ketchup gekocht werd, heeft de hele voorraad uit de rekken laten halen. "Ik koop nooit meer dat merk, voor geen geld van de wereld." De politie heeft de fles met het object in beslag genomen

12:51 PM  
Blogger Shamrockske said...

(c) hln

12:51 PM  

Post a Comment

<< Home