Monday, November 28, 2005

Nieuwe rubriek "Schrijven is niet werken" met Marielyne Millecam

Na allitererende initiaal Danny Drets heeft Hund i snor opnieuw een allitererende initiaal ingelijfd. We waren reeds langer van plan een literaire rubriek in te lassen, en toen Axel Daeseleire onlangs zijn poëziebundel uitbracht, wisten we, het is nu of nooit.

Toen we een lijstje kandidaten voor deze rubriek samenstelden, kwamen we algauw met stip uit op een MM. Het gaat dus om de zeer bevallige Marielyne Millecam.

Zoals iedereen zich nog herinnert, werd Marielyne afgelopen zomer Miss Druif 2005. Wat weinigen echter weten, is dat Marielyne net haar studies Germaanse Filologie heeft beëindigd. En met succes ! En vermits Marielyne niet echt aan de bak kwam in de media, konden we ze niet langer in de kou laten staan. Marielyne zal zich dus bij Hund i snor focusen op Literatuur.

Hund i snor
Welkom, Marielyne.

Marielyne Millecam
Dank u. Ik kan het nog altijd niet geloven dat jullie mij hebben gekozen.

Hund i snor
U genoot reeds enige bekendheid dankzij uw verkiezing tot Miss Druif 2005.

Marielyne Millecam
Ja, dat klopt. Maar dit is heel andere koek. Dit had ik echt in geen duizend jaar verwacht. Er zijn heel wat literatuurrecensenten en dat Hund i snor uitgerekend mij uitkiest, dat is echt ongelooflijk !

Hund i snor
Wij hebben een neus voor jonge, frisse talenten.

Marielyne Millecam
(Bloost)

Hund i snor
Wat vind je eigenlijk van dat citaat van Antonin Artaud ? Maakt dat je job als literatuurrecensent niet overbodig ?

Marielyne Millecam
"Toute écriture est de la cochonnerie" ... Nee, Artaud heeft gelijk. Literatuur betekent niets in vergelijking met het echte leven. Maar dat betekent niet dat literatuur niet mag bestaan. Want het leven op zich is uiteindelijk ook zinloos, hé ?

Hund i snor
Zeer wijze taal voor een 22-jarige, Marielyne !

Marielyne Millecam
(Bloost)

Hund i snor
Uw eerste bespreking is een boek van Tom Hodgkinson "How to be idle".

Marielyne Millecam
Dat klopt. Als germaniste vond ik het noodzakelijk om met een Engels boek te debuteren. Wees gerust, Axel Daeseleires dichtbundel zal zeker nog aan bod komen. Het boek van Hodgkinson heeft me trouwens de inspiratie geleverd voor de titel van mijn rubriek. We weten wel dat alle schrijfsels uiteindelijk zinloos zijn, ook die van Hund i snor, maar wie er kan van leven, moet niet werken en dat is mooi meegenomen. Heel wat schrijvers schrijven dus puur om niet te moeten werken. Vandaar de titel voor mijn rubriek "Schrijven is niet werken".

Hund i snor
Wij hopen ook dat deze rubriek geen "werk" is voor jou.

Marielyne Millecam
Uiteraard niet. Dit is een plezier !

Hund i snor
Veel succes !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home