Sunday, November 27, 2005

Kerst- en winterpret met Gilles Tourette (6) - Amerikanen dol op omgekeerde kerstbomen

In de Verenigde Staten is na de hangende kerstman een nieuwe rage ontstaan : de hangende kerstboom. De kerstboom hangt omgekeerd en heet bijgevolg "omgekeerde kerstboom".

Todd Brabander is erin geslaagd een studentengrap van 20 jaar geleden in een modeverschijnsel om te toveren. Samen met enkele studenten aan de universiteit van Kansas vond hij er destijds niets beters op dat de kerstboom in zijn appartementje omgekeerd aan een waterleiding op te hangen. Nu zoekt heel Amerika naar firma's, die omgekeerde kerstbomen verkopen.

Sommigen menen dat Brabander het idee afsnoepte van een Engelse monnik, die in de zevende eeuw naar Duitsland trok en daar de driehoekige vorm van de omgekeerde kerstboom gebruikte om de heilige drievuldigheid uit te leggen. De bekeerden besloten daarop de kerstboom omgekeerd in hun verblijf te plaatsen.

Brabander meent echter dat het succes van zijn uitvinding op meer praktische argumenten stoelt: ,,Niet alleen spaart dat veel plaats uit op de vloer van soms kleine appartementen. Bovendien kan men er meer geschenken rond schikken en de wenskaarten en kleinoden, die men aan de takken hangt, komen in deze opstelling ook beter tot hun recht.''

Hund i snor is benieuwd of deze rage ook overwaait naar onze contreien.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home