Saturday, October 15, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (105) - Dievegge rolt Audi-garages

In deze rubriek charlatans zwaaien vooral mannen de scepter. Er zijn hier wel enkele vrouwen opgedoken, zoals Carly Fiorina, Cherie Blair of Britney Spears, maar ze blijven een minderheid. Een jonge vrouw uit het Gentse heeft nu een sterk staaltje gepresteerd met een koelbloedige autodiefstal.

De dievegge is erin geslaagd om in amper twintig minuten tijd twee Audi-garages in Latem en Ledeberg te rollen. De coup was heel goed voorbereid. Ze had reeds een maand eerder een identiteitskaart gestolen van een dubbelgangster uit de rand van Gent : twintiger, normaal en slank gebouwd. Een laag schmink en een pet deed de rest en ze kon aan de slag.

Dimitri Vermeesch, de gedupeerde gerant van de garage Latem Motors in Sint-Martens-Latem, doet zijn relaas.

"Woensdag kwam de vrouw een eerste keer rondneuzen. De jongedame maakte een testritje en zei dat ze dag erop zou terugkomen. Donderdagnamiddag was ze opnieuw van de partij. Nu opteerde ze een andere wagen te testen, een Audi A4 Avant. De dame tekende een document en gaf haar identiteitskaart en rijbewijs af voor een kopietje. Niets abnormaals aan de hand. Maar de dame bleef weg. Na een tijdje kregen we de waarheid in de smiezen : auto foetsie, 27000 euro foetsie."

In Ledeberg quasi hetzelfde scenario, op een paar details na, bij de garage van Johan De Vos. Daar deed de vrouw een testritje met een AudiA3 Sport Pack. Kostprijs: een slordige 25 000 euro. Zowel de dame als de wagen verdwenen met de noorderzon.

De twee garagisten zijn niet verzekerd voor een diefstal tijdens een testrit en moeten het verlies zelf ophoesten. Van een Benoit Van Cleemputiaans debacle gesproken.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

That is a good point. I found another bmw body part site that goes into even more bmw body partdetail.

4:53 AM  

Post a Comment

<< Home