Saturday, October 15, 2005

Film met Emeric Ellis-Bextor (38) - Nieuwe James Bond is Daniel Craig

Sta me toe even mijzelf te citeren. In mijn bijdrage over de film Layer Cake - tot nu toe één van de films van het jaar - zei ik hetvolgende over acteur Daniel Craig ( zie Film (28)) :

In de cast enkele ijzersterke figuren uit de Britse en Ierse cinema, waaronder de minder bekende maar voortreffelijke Daniel Craig, die met deze film definitief doorbreekt. Craig schitterde reeds als de promiscue dichter Ted Hughes in Sylvia, die dichteres Sylvia Plath naar de zelfmoord dreef, en zet in Layer Cake volledig geloofwaardig een totaal ander personnage neer, dat van de archetypische jonge gangster die zich zonder scrupules opwerkt tot de nieuwe Don. Fysiek is Craig een kruising tussen de jonge Jean-Louis Trintignant en Steve McQueen. Zijn charisma spat van het scherm.

http://hundisnor.blogspot.com/2005/05/film-met-emeric-ellis-bextor-28-layer.html

Diezelfde Daniel Craig is nu dus de nieuwe James Bond. Hij wordt 007 in de op stapel staande Casino Royale.

Ik vind dat de Broccoli's ( de producers van de James Bond-reeks) geen betere keuze hadden kunnen maken. Alleszins heel blij dat ze (posterboy) Jude Law, (bad boy) Colin Farrell, (posterboy) Orlando Bloom of (bad boy) Werner Desmedt niet genomen hebben.

Craig is cool ! Craig kan de enige echte opvolger worden van Sean Connery.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home