Friday, October 14, 2005

Ontmasker de charlatan met Sam Trouvé (104) - Harvey Weinstein belazerde Disney

Harvey Weinstein, voormalig filmpaus van Miramax, manipuleerde zijn budgetten zodanig dat er een "illusie van winst" was.

Volgens Edward Jay Epstein van Slate Magazine - niet te verwarren met Slut Magazine - had Weinstein met Disney een deal die hem en zijn broer Bob jaarlijks een bonus van 30-35 percent van de winsten van zijn films opleverde. Dit werd elk fiscaal jaar toegekend en het budget van Miramax werd afgemeten aan de jaarlijkse 'performance'.

Harvey Weinstein, de producer met uitgesproken patserlook die ondermeer Pulp Fiction produceerde en babes lanceerde als Gwyneth Paltrow en Liv Tyler, droeg verlieslatende films systematisch over naar volgende boekjaren. De Weinsteins hebben intussen hun biezen gepakt bij Miramax en hebben heel wat lijken in de kast laten zitten, zo blijkt nu. Het verlies zou meer dan 120 miljoen dollar bedragen. De Golden parachute van de Weinsteins was ook niet mis en bedroeg zo'n 140 miljoen dollar. Die package was uiteraard ook berekend op de winsten van Miramax in vroegere boekjaren, die nu ook fake blijken te zijn.

De Weinsteins gaan hiermee The Hustler achterna in real life. Dit verhaal lijkt ook twee druppels water op de Michael Ovitz story, een filmproducer die ook al een package van 140 miljoen dollar wist te versieren bij Disney ( en dat na nauwelijks 1 jaar dienst, zie Charlatan (48)).

Harvey Weinstein en Quentin Tarantino

0 Comments:

Post a Comment

<< Home