Thursday, September 22, 2005

Lex met Esther Dex (17) - Vonnis in de zaak Dex vs Van Cleemput

Ik werd zoals bekend het slachtoffer van charlatan par excellence Benoit Van Cleemput in de zaak van de onbestaande hotels. Van Cleemput heeft als agent van Neckermann honderden toeristen belazerd met fictieve hotels, waaronder mezelf dus.

Mijn zaak tegen Van Cleemput is onlangs voorgekomen. Ziggy Daeseleire was mijn advocaat. Ziggy was tegelijk ook advocaat van het "syndicaat van de gedupeerden". Benoit Van Cleemput verdedigde zichzelf want hij vond geen advocaat.

De Westvlaamse rechter Nico Deturck heeft echter een zeer verrassend vonnis geveld. Vrijspraak voor Van Cleemput ! Volgens Deturck gaat Van Cleemput vrijuit in deze zaak, omdat hij op de keper beschouwd nooit werknemer geweest is van Neckermann. Zijn arbeidscontract bij Neckermann was immers vals. Hij had het contract ondertekend met de naam Gerard Depardieu.

Rechter Deturck heeft de gedupeerden afgeschilderd als een "stelletje achterlijke idioten" die maar beter moesten weten. Onze claims zijn dus ook verworpen.

Benoit Van Cleemput heeft zijn triomf gevierd in het Brusselse restaurant Comme Chez Soi. Hij kan zich nu weer à volonté wijden aan zijn charlatannerieën. Het is onduidelijk of rechter Deturck en Van Cleemput louche banden hebben. Sam Trouvé onderzoekt de zaak.

Hund i snor betreurt dit debacle voor Esther Dex en Ziggy Daeseleire. Esther en Ziggy beraden zich of ze in beroep gaan tegen het vonnis.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home